Kabinet trekt opnieuw de knip: 2,2 miljard euro voor loonsteun en tegemoetkoming ondernemers

Kabinet trekt opnieuw de knip: 2,2 miljard euro voor loonsteun en tegemoetkoming ondernemers

Bron: https://pixabay.com/nl/photos/bankbiljetten-euro-papiergeld-209104/

Nu het demissionaire kabinet de 'avondlockdown' heeft afgekondigd voor aanstaande zondag, trekken zij ook weer de knip voor de ondernemers. Er wordt maar liefst 2,2 miljard euro vrijgemaakt voor loonsteun (de NOW-regeling) en een volledige tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL).

Zo'n beetje iedere ondernemer wordt weer keihard geraakt door deze nieuwe lockdown, waardoor het niet meer dan logisch is om opnieuw een compensatieregeling op te tuigen. Ondernemers die minstens 20 procent omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen de NOW-regeling weer aanvragen. De vorige keer konden zij aanspraak maken op een compensatieregeling voor de vaste lasten, die compenseerde toen 85 procent. De TVL vergoedt nu de volle 100 procent. Ook krijgen ondernemers wederom de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen tegen een lage invorderingsrente van 0,01 procent. Het gevaar lijkt daarmee geweken, voor de korte termijn althans.

De Dagelijkse Standaard

Het demissionaire kabinet heeft aangegeven zelf ook te erkennen dat deze maatregelen voor ondernemers op den duur onhoudbaar zijn en "verstorend" zijn voor de economie, meldt De Telegraaf. Ergens is de rek er ook een keer uit. Als we dus niet snel uit deze lockdown komen, dan zit de overheid met enorme schulden en komt de ondernemer alsnog op straat te staan. De rekening komt natuurlijk bij de burger terecht, die ook nog eens wordt verergerd op het moment dat een heleboel in leven gehouden zaken alsnog failliet gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En reken er maar op dat we over drie weken nog lang niet uit de lockdown zijn. Op een gegeven moment is het dan voor de overheid niet meer rendabel om bepaalde bedrijven in leven te houden en dan klapt de hele boel in elkaar. Het is tegenwoordig makkelijker in te beelden wat er voor nodig is om de Nederlandse economie dat laatste zetje richting de afgrond te geven, dan dat het is om voor te stellen hoe we de economie straks weer snel op de rails kunnen krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties