shutterstock 1526683061

Kamermeerderheid voor verbod op dragen hoofddoek voor boa's: 'Uitstraling moet neutraal blijven'

Politiekdec 14 2021, 19:00
De Utrechtse gemeenteraad nam vorige maand een motie aan om boa's tijdens hun werk toe te staan een hoofddoek of keppeltje (haha) te dragen. Maar een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen dat besluit en wil nu een verbod op het dragen van een hoofddoek. Een uniform hoort immers neutraal te zijn.
Van links tot rechts waren er partijen te vinden die zich schaarden achter de PVV-motie voor een verbod op het dragen van een hoofddoek voor boa's. De VVD, SP, SGP, JA21, FVD, Groep Van Haga, BBB en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt stemden voor de motie. Goed om te zien dat de doorgeslagen woke-onzin, want uit die hoek komt het, een beetje een halt wordt toegeroepen.
Sowieso is het belachelijk dat de Utrechtse gemeenteraad dit specifiek voor boa's probeerde toe te staan, aangezien de Gedragscode lifestyle-neutraliteit voor politieambtenaren geldt. Het hele idee van die gedragscode is om te onderstrepen dat ambtenaren neutraliteit moeten uitstralen. Maar omdat boa's daar niet onder vallen probeerden ze het er toch door te drukken. En laten we nou niet doen alsof Utrecht ineens een heel peloton aan teleurgestelde moslima-boa's heeft, want dat is niet zo. Het was de Utrechtse gemeenteraad puur te doen om virtue-signalling, daarom benoemden ze ook de mogelijkheid voor boa's voor het dragen van een keppeltje. Iets wat zeer waarschijnlijk heel slecht zou uitpakken, mocht iemand überhaupt zo gek zijn geweest om het te proberen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is dus ergens wel mooi dat er zo makkelijk een Kamermeerderheid kon worden gevonden om deze onzin tegen te gaan, maar wel jammer dat ze zich hier bezig mee hebben moeten houden. Met een beetje pech zal dit nog veel vaker voor gaan komen, want de woke-deugers van tegenwoordig zijn werkelijk overal en proberen op iedere mogelijke manier de samenleving de door hen gewenste kant op te beïnvloeden. En als ze te vaak worden tegengewerkt, dan beginnen ze (nog meer) te janken over islamofobie of een gebrek aan inclusiviteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten