Kijk! Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat keihard af: Kamercommissie eist stopzetting onderzoek naar Khadija Arib

Politieknov 02 2022, 17:20
Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp is op ongelooflijke wijze afgegaan bij een vergadering van een Kamercommissie. Ze wilde ten koste van alles voorkomen dat de aanwezige Kamerleden het onderzoek naar Khadija Arib stopzetten. En dus probeerde ze er alles aan te doen om dat niet te hoeven doen. Alleen ging ze daarbij keihard af. Want de andere Kamerleden kennen de regels heel erg goed en gingen niet akkoord met "ik neem het mee terug en wil erover nadenken."
Pieter Omtzigt en Renske Leijten (SP) maakten duidelijk in de vergadering dat ze vinden dat de manier waarop het onderzoek verloopt naar de handel en wandel van Arib gewoon niet kan. Bergkamp (D66) probeerde de boot af te houden. Steeds weer. Ze had het erover dat ze de meningen van de Kamerleden "mee wilde nemen" en rustig wilden bespreken met het presidium van de Tweede Kamer. Maar zonder toezegging dan ook.
Gidi Markuszower van de PVV ging er vervolgens keihard overheen door terecht te zeggen dat er een "politieke sluipmoord" is geweest op Arib. Door het presidium. En daarom kan dit dus niet zomaar. Je kunt niet zeggen dat je het dan wel gaat bespreken en dat je ze dan morgen wel laat weten of het presidium toch lekker doorgaat met het onderzoek of niet.
De Kamerleden willen weten hoe dit onderzoek gedaan wordt. Punt. En dan is het logisch dat je het onderzoek éérst stil legt. Dat je er dus niets mee doet tót er meer duidelijkheid is over de gang van zaken en de commissieleden er vertrouwen in kunnen hebben.
Bergkamp weigerde dat. Uiteindelijk ontaardde het allemaal in een chaotisch debat waarin Omtzigt (zegene hem) weigerde een stap terug te doen en Bergkamp via een stemming gedwongen werd alsnog te doen wat Omtzigt wil.
En zelfs dat was het einde niet. Want toen acht van de fracties voor hadden gestemd en er een meerderheid was accepteerde Bergkamp dat in eerste instantie niet. Ze wilde ook nog over een verzwakt voorstel van Kamerlid Ephraim (BVNL) stemmen. "Uh, mijn voorstel is zojuist aangenomen," zei Omtzigt met zichtbaar ongeloof - ongeloof dat een voorzitter niet gewoon stemmen kan tellen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens bewees Bergkamp ook weer eens een hypocriet pur sang te zijn. "Laten we elkaar hier een beetje heel laten," zei ze bijvoorbeeld tegen Markuszower omdat die haar een politieke huurmoordenaar noemde. Maar dat is nogal raar. Want als iemand er alles aan gedaan heeft om een ander te slopen - te weten Khadija Arib - dan is het Bergkamp!
Elkaar heel laten? Ze bedoelt: ze wil dat Markuszower háár heel laat. Ze heeft er geen énkele moeite mee om ánderen totaal kapot te maken.
Hoe lang blijft deze vrouw in vredesnaam nog Kamervoorzitter? Ze is werkelijk totaal incompetent. Persoonlijk - als je haar ziet - heeft ze een leuke uitstraling (ja, echt waar), en lijkt ze geen slechte inborst te hebben (nee, echt niet). Maar man, als het gewoon op competentie aankomt maakt ze er écht een puinhoop van. Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten