screen shot 2024 05 25 at 115235

Kijk! PVV'er Kops SLOOPT de wanstaltige energiewet van Jetten & Kröger

Politiekmei 25, 10:00
Alexander Kops van de PVV is helemaal klaar met het wanstaltige energiebeleid van het huidige demissionaire kabinet. Het Tweede Kamerlid heeft daarom op heerlijke wijze de vloer aangeveegd met de idiote nieuwe energiewet van Rob Jetten en Suzanne Kröger. De reacties van de linkse engnekken in de Kamer waren zoals je zou verwachten: vol woede!
De nieuwe energiewet werd eerder aan de Raad van State voorgelegd, maar werd toen teruggestuurd. De Raad was van mening dat de wet voor geen meter klopte. En dus moesten er serieuze verbeteringen in worden aangebracht.
Het 'verbeterde' wetsvoorstel neemt het belangrijkste idee van de Raad, namelijk dat de Elektriciteitswet en de Gaswet NIET samengevoegd moeten worden, opmerkelijk genoeg NIET over. Minister van Energie en Klimaat (LOL) Rob Jetten (LOL) gaat dat uitleggen aan de Kamer... in een brief.
Nou, Alexander Kops is niet onder de indruk van de wet en ook niet van de onzinverhalen van Jetten en zijn GroenLinks-kompaan Suzanne Kröger. Zo wordt in het wetsvoorstel gesteld dat energieleveranciers kunnen weigeren energie te leveren in bepaalde situaties. Maar in de brief van Jetten heeft hij het vervolgens over de mogelijkheid om leverantie te weigeren "in bepaalde regio's" als dat "economisch" niets positiefs zou opleveren.
"Wat bedoelt de minister met 'economisch'?" wilde Kops terecht weten. En, zei hij, "een regio is wat anders dan een situatie." Dus mocht Jetten dat ook uitleggen.
Verder viel het Kops op dat er veel onderdelen in het wetsvoorstel staan die eerst en vooral positief zijn voor de energieleveranciers, en niet voor de consument. Er zijn andere mogelijkheden om de consument meer te ontzien en meer vrijheid te geven. Is het niet mogelijk om daar wat mee te doen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Hilarisch genoeg was dat tegen het zere been van de linksen in de Kamer. Met name Kröger vond het niet fijn dat hij zowaar kritisch durfde te zijn. "Vandaag hebben we technocratische Kops achter het spreekgestoel," sneerde ze, "met een heel technisch feitenrelaas." Je zou denken dat ze daar blij mee zijn, maar niets is minder waar. Al die feiten, al die details, al die opmerkingen over 'hoe het werkt!' Wie wil dat nou!
Kops' reactie op die boze interruptie van Kröger? Hij pakte er gewoon nog meer feiten bij om zijn standpunt te benadrukken. En Kröger? Die stond uiteindelijk met haar bek vol tanden. Afgang!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten