Kijk! Thierry Baudet: 'De PVV is een partij van 9/11. Maar op Oekraïne, Covid en het Midden-Oosten zit de partij ernaast'

Politiekdec 26 2023, 16:30
Jaren geleden wilde Thierry Baudet eigenlijk een soort van denktank oprichten van en voor de PVV. Maar, zei hij gisteren bij Forum Inside, Geert Wilders wilde daar "echt niet aan." Dát is een groot deel van de reden waarom Baudet uiteindelijk besloot om Forum voor Democratie op te zetten - en er na een aantal jaren een partij van te maken. En, zegt hij, dat bleek een goede beslissing te zijn. Want tegenwoordig ziet hij dat de PVV er op een aantal belangrijke onderwerpen écht naast zit.
Gisteravond was de laatste uitzending van het jaar van Forum Inside, het spraakmakende YouTube-programma van Thierry Baudet en Ralf Dekker (en gasten). Het was een mooie show, die met anderhalf uur langer duurde dan normaal. Gelukkig maar, want de heren aan tafel (inclusief Sid Lukkassen) bespraken enkele heel belangrijke onderwerpen.
Het belangrijkste voor mij was Baudets uitleg van de ontstaansgeschiedenis van Forum voor Democratie, de respect en waardering die hij heeft voor de PVV, maar ook: de verschillen tussen FVD en de PVV nú. Want ja, de PVV is gigantisch. Maar dit betekent niet dat FVD niets meer toevoegt. Het tegendeel is zelfs waar. FVD is nu belangrijker dan ooit.
Baudet reageerde op uitspraken van Lukkassen die zei te vrezen dat de opkomst van de PVV uiteindelijk "een strovuur" zal blijken te zijn. Dat betekent: een vuur dat heel snel begint, maar ook razendsnel weer uitgaat. Daarom, zei hij, is het belangrijk dat mensen lid worden van FVD: een partij die juist heel diepe wortels heeft en echt een dijk van een huis neerzet.
"Daarom heb ik toen ook besloten om FVD op te zetten" al die jaren geleden, reageerde Baudet daarop. "Daarom besloot ik om een partij op te richten in plaats alleen maar een beetje te denktanken. Wat ik altijd wilde was: het wetenschappelijk bureau oprichten van de PVV. En dat gaan uitbouwen, in feite wat ik nu allemaal doe met Forum. Maar Geert wil dat echt niet. Echt niet."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS vinden we het belangrijker dan ooit om pal te staan voor onze waarden; voor ons land. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want DDS kan alleen bestaan met jouw steun. Doneer daarom aan DDS via BackMe en help ons onze manier van leven elke dag weer te verdedigen!
"En daar is voor mij sinds corona nog een tweede ding bijgekomen. Dat is dat ik vind dat de PVV op een aantal heel cruciale nieuwe thema's steken laat vallen," ging hij verder. "Corona, Oekraïne en de hele situatie in het Midden-Oosten. Dat zijn drie onderwerpen waarop ik de PVV eigenlijk zie als een partij die uiteindelijk z'n oermoment nog steeds heeft in 9/11. In de strijd tegen de islam."
"Natuurlijk ben ik ook tegen al die migratie, maar dat is niet veranderd. Maar ik zie dat niet als het alfa en omega van onze politiek."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten