shutterstock 325232315

Kinderombudsman geeft kabinet ervan langs: nieuwe asieldeal is in strijd met Kinderrechtenverdrag

Politiekaug 29 2022, 19:00
De nieuwe 'asieldeal', waarbij gezinshereniging pas mogelijk wordt nadat de statushouder in kwestie een woning heeft gevonden, is in strijd met het Kinderrechtenverdrag. "Op geen enkele manier wordt er recht gedaan aan het verdrag, waar Nederland zich aan verbonden heeft", zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer op NPO Radio 1.
De nieuwe 'asieldeal' lijkt wel weer zo'n typisch VVD-proefballonnetje, waarvan ze bij de VVD zelf ook wel weten dat het niet kan. Maar als het bericht maar de juiste mensen bereikt, asielzoekers in dit geval, helpt het misschien wel om het beeld van Nederland als asielland te veranderen. Een afschrikkingseffect dus, meer niet.
Je kunt er dus donder op zeggen dat als het kabinet dit plan volhoudt, er rechtszaken zullen volgen. Net als bij de asielzoekers die te lang op hun procedure moesten wachten zal het ook hier weer klauwen met geld gaan kosten.
Het kan dus haast niet anders dan dat het kabinet dit plan weer snel intrekt en dat waarschijnlijk zo stilletjes mogelijk probeert te doen. Tegelijkertijd is het wel in het belang van het kabinet om het negatieve beeld van het asielbeleid in Nederland zoveel mogelijk aan de buitenwereld te laten zien. Hartstikke wrang natuurlijk, maar dat lijkt vooralsnog de enige manier om de asielinstroom te kunnen terugdringen. Vergelijk het maar een beetje met het verhaal over de immigrantenkinderen in kooien in de Verenigde Staten.
Het kabinet overweegt namelijk nog altijd geen asielstop. Alle problemen die zij konden hebben zien aankomen op het gebied van asiel, hebben ze genegeerd. Er wordt simpelweg niets fatsoenlijks gedaan en alle plannen die in de steiger staan, duren veel te lang.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het enige wat ze aan het doen zijn is proberen asielzoekers op te hokken en hopen dat dat lang genoeg goed blijft gaan, zodat ze in alle rust kunnen werken aan een langetermijnoplossing (die er allang had kunnen en moeten zijn). Ze lijken er haast wel op gebrand om de situatie totaal onhoudbaar te maken. Nederland wordt dan uiteindelijk zo onaantrekkelijk mogelijk voor toekomstige asielzoekers, maar wel ten koste van de mensen die er al zijn én de Nederlandse burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten