Rutte

Rutte erkent 'bestuurlijk falen' en heeft "een weg uit het probleem", maar geen asielstop

Politiekaug 26 2022, 19:00
Premier Rutte zegt dat het kabinet "een weg uit het probleem" heeft wat betreft de opvang van asielzoekers. Ook erkent hij het 'bestuurlijk falen' rond het asielbeleid, maar daar blijft het dan ook wel bij.
Iedereen vraagt zich natuurlijk af hoe deze volstrekt onhoudbare situatie eindelijk kan worden opgelost. Het kabinet komt namelijk niet verder dan de poort open laten staan, iedere asielzoeker proberen op te vangen en statushouders zien te huisvesten. Nou, daar lijkt absoluut geen daadwerkelijke oplossing voor te komen.
Rutte en zijn kabinet komen niet verder dan 'de doorstroming bevorderen' en hopen dat de asielinstroom vanzelf ophoudt. Een asielstop kan wat hem betreft namelijk niet. "Dan moeten we uit de Europese Unie stappen, dat gaat niet", zei hij volgens De Telegraaf.
Wat het 'bestuurlijk falen' betreft hoeven we ook niet blij te zijn met die 'bekentenis'. Het spijt hem dat zijn kabinet de capaciteit van de IND te vroeg heeft ingekort en dat het zo'n ontzettende bende is in aanmeldcentrum Ter Apel.
Volgens Rutte zitten we dus met dit beleid opgescheept, zolang we lid zijn van de Europese Unie. Er kunnen nog tien- of zelfs honderdduizenden vluchtelingen bij komen, dat krijg je als je lid bent van de EU! De problemen waar men nu de effecten al van vreest, zullen dus nog vele malen erger worden.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Eigenlijk wordt het eens hoog tijd dat Nederland bepaalde verdragen en afspraken rondom asielzoekers gaat herzien. Denemarken is het wel gelukt, maar schijnbaar is het ondenkbaar dat Nederland alsnog eenzelfde pad kiest. Nee, dan liever gewoon de poorten vol open laten staan en net zolang huizen bouwen totdat half Noord-Afrika tot statushouder is bestempeld...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten