geert wilders pvv 9o1a6680

Geert Wilders: "We moeten Nederland terugveroveren"

Politiekaug 26 2022, 18:36
PVV-leider Geert Wilders is woedend dat het kabinet allemaal maatregelen neemt om het gelukszoekers vluchtelingen naar de zin te maken. En ja, hij gaat er met gestrekt been in. Want, zegt Wilders, "dit moeten we nooit accepteren. Nooit."
Vandaag werd bekend dat het kabinet maar liefst 730 miljoen euro extra uittrekt voor de opvang van asielzoekers. Er moet meer ruimte komen. Meer plek. Want, jongens toch, de grenzen moeten wel wijd open blijven staan. 
Geert Wilders vindt dit volstrekt onacceptabel. Zoals we van hem gewend zijn maakt hij zijn afschuw kenbaar op bijzonder directe wijze. Wat zeg ik, hij gaat er keihard met gestrekt been in. Met twéé gestrekte benen, zelfs.
"Huizen, geld, alles voor gelukzoekers," vat Wilders de situatie in ons land helaas accuraat samen. "Dit moeten we niet accepteren. Nooit."
Want, gaat hij verder, "Nederland is van ons."
Daar ziet het natuurlijk niet naar uit, momenteel. De Nederlandse belastingbetaler kan nauwelijks meer rondkomen. De energieprijzen gaan door het dak. De inflatie is retehoog. Burgers worden financieel gewoon de vernieling in geholpen - en dat komt grotendeels door het (bewuste!) wanbeleid van het kabinet.
Daarom stelt Wilders: "We moeten het [Nederland, red.] terugveroveren." Gevolgd door: "Wie doet met ons mee?"
Zo, dat noemen we nog eens oorlogstaal. Natuurlijk is dat niet minder dan terecht, maar je weet gewoon dat het partijkartel hier heel wat van gaat maken. "Hij zet mensen tegen elkaar op!" "Dit is gevaarlijk!" "Het is een (indirecte?!) oproep tot geweld!" "De NSB is terug van weggeweest!" "Dit is modern fascisme!"
Dat soort huilverhalen komen er ongetwijfeld.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wilders bedoelt natuurlijk dat het allemaal vreedzaam via de stembus moet gebeuren, en dat is inderdaad het geval. Iedereen die op de PVV stemt of een beetje rechts van het midden is weet en begrijpt dat.
Maar als we het over 'spanningen' in de maatschappij hebben, dan komen die niet door Wilders, maar door het kabinet dat dit beleid willens en wetens uitvoert. Ze wéten dat er sociale onrust van komt. Ze weten dat er sociale onrust is. En tóch doen ze het. Sterker nog, als iemand er iets van zegt beginnen ze smadelijk te lachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten