VVD heeft maling aan eigen leden en tegensputterende ChristenUnie: 'Asielafspraak blijft staan'

VVD heeft maling aan eigen leden en tegensputterende ChristenUnie: 'Asielafspraak blijft staan'

Bij Sven Op 1 maakte VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans nog maar eens pijnlijk duidelijk dat zijn partij helemaal niet van plan is om ook maar een centimeter mee te bewegen met de wensen van hun eigen leden of die van coalitiepartij de ChristenUnie. De 'asielafspraak' blijft staan. "Akkoord is akkoord", aldus Brekelmans.

Eerder vandaag werd er op deze site al gehint op een kabinetscrisis omtrent het asielbeleid. Binnen de VVD en de ChristenUnie heerst er grote ontevredenheid over het asielakkoord en leden van beide partijen vinden dat het akkoord moet worden aangepast. VVD'ers vinden het akkoord te zacht en bij de ChristenUnie willen ze dat nareizigers gewoon mogen blijven komen, en niet pas als de asielzoeker die mag blijven een woning heeft.

Brekelmans zegt dat zijn partij vierkant achter het huidige asielakkoord blijft staan en dat de kritiek die CU-leider Gert-Jan Segers van zijn leden kreeg "een probleem van de ChristenUnie" is, meldt WNL. Dat deze houding ook de eigen VVD-leden niet gelukkig stemt, boeit hem kennelijk net zo weinig.

Hiermee zit men dus in een fase van de kabinetscrisis waar het eropaan komt wie er als eerste knippert met de ogen. Trekt Segers (zoals altijd) de keutel weer in? Of heeft de VVD dit keer zijn hand overspeeld? De ChristenUnie kennende waarschijnlijk het eerste...

Op de langere termijn is dit natuurlijk slecht voor beide partijen. De leider van de ChristenUnie sputtert een beetje tegen omdat zijn achterban het niet eens is met iets waar hij zijn handtekening onder heeft gezet. Maar uiteindelijk durft hij de stekker er toch niet uit te trekken en doet hij waarschijnlijk alsof dat een teken van 'echt leiderschap' is. Dat vinden CU-kiezers vast niet zo leuk!

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

En wie nu nog VVD stemt die heeft het zelf te goed, of heeft niets meegekregen van wat er in dit land allemaal gebeurt. Het is immers ook niet voor niets dat het telkens kleine dorpjes buiten de Randstad zijn waar de asielzoekers moeten worden weggestopt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer