117048243 7cc6bb0b87 c

Hoteleigenaar Albergen vangt bot: verkoop 'asielhotel' aan het COA gaat door

Binnenlandaug 29 2022, 15:49
De verkoop van het hotel in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat door. De rechtbank in Almelo heeft gezegd dat het COA inderdaad open kaart heeft gespeeld over de asielopvang en dat er geen reden is om de verkoop terug te draaien.
De eigenaar van Hotel 't Elshuys, dat binnenkort bekend zal staan als het 'asielhotel van Albergen', beweerde dat zij niet goed geïnformeerd was over de plannen met het hotel bij de verkoop. Het koopcontract was al ondertekend en de overdracht van het pand stond gepland voor vandaag. Volgens de eigenaar zou het COA het hebben gehad over 'slechts' 150 asielzoekers en statushouders. Later zou het ineens gaan over 200 tot 300 asielzoekers, meldt de NOS. Dát zou de eigenaar te ver zijn gegaan en om die reden probeerde ze onder de verkoop uit te komen.
Het klinkt allemaal alsof ze haar eigen straatje schoon probeert te vegen, omdat ze waarschijnlijk niet had verwacht dat de weerstand in Albergen zó groot zou zijn. Er valt echter ook wat te zeggen voor het feit dat ze de verkoop van het hotel probeerde te saboteren, wetende dat de lokale inwoners het hotel wel zouden willen kopen. Maar zij kan nu, misschien wel enigszins terecht, worden gezien als degene die het dorp heeft helpen opzadelen met misschien wel 300 asielzoekers.
Al is het natuurlijk maar de vraag of zij ook wist dat het kabinet de gemeenteraad zomaar zou passeren en die asielzoekers daar gewoon zou gaan huisvesten. Helaas voor de mensen in Albergen is er nu niets meer aan te doen en zal de verkoop van het hotel gewoon doorgaan.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Vanaf het moment dat er asielzoekers zullen worden gehuisvest zijn alle ogen natuurlijk gericht op Albergen. Als het daar allemaal goed gaat en de weerstand volstrekt overtrokken blijkt, dan helpt dat het kabinet natuurlijk enorm bij het vinden van nog meer locaties in andere gemeenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten