Screen Shot 2022 08 24 at 153856

Pepijn van Houwelingen (FVD) in Tubbergen: "Een heel kwalijke ontwikkeling, de lokale democratie wordt buitenspel gezet"

Politiekaug 24 2022, 17:15
FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen was gisteren in de gemeente Tubbergen, om daar te praten over de asielopvang die de regering daar wil creëren. Dat gebeurt in een hotel... wat de lokale bevolking helemaal niet wil. Zoals Van Houwelingen daar zei in gesprek met FVD-fractievoorzitter in Almelo Wouter Ravenshorst, "de lokale democratie wordt buitenspel gezet."
"Dit is een heel kwalijke ontwikkeling," zei Van Houwelingen tegen zijn lokale partijgenoot, "want de lokale democratie wordt dus hier buitenwerking gesteld." In andere regio's is dat ook al gebeurd herinnert de FVD'er ons.
Maar, voegt van Houwelingen daar aan toe in een punt dat je zelden hoort maar wel klopt, "dat komt denk ik door al die vreselijke internationale verdragen. Daar strijden wij ook tegen als Forum voor Democratie."
Dit houdt in, aldus Van Houwelingen, "dat we uit de EU, uit dat vluchtelingenverdrag" moeten. "En dat is wat we willen. Zolang dat niet gebeurt" is het dweilen met de kraan open, omdat we dan gewoon gedwongen worden dit soort achterlijke immigratiecijfers te accepteren.
Want ja, daarin heeft Van Houwelingen wel gelijk. Ja, het is belachelijk dat onze regering akkoord gaat met het opvangen van ontelbare gelukszoekers, maar dat komt mede doordat Nederland verdragen heeft ondertekend die ons daartoe verplichten. Nee, we hoeven heus niet zó fanatiek bezig te zijn als nu, maar de grote lijnen liggen wel degelijk vast. En dat komt door die internationale afspraken. 
(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je dus afwilt van de belachelijke asielcijfers, dan moet je er ook voor pleiten dat Nederland die handtekening onderaan dergelijke zieke verdragen verwijdert. Andere opties zijn er niet.
En ja, dat betekent ook dat politici en partijen die net doen alsof Nederland zo, hop, even een asielstop kan invoeren onzin praten. Ja, er moet een asielstop komen. Maar dit moet samengaan met het opzeggen van verdragen die ons verplichten onze deuren wagenwijd open te zetten voor zogenaamde vluchtelingen. Andere keuzes zijn er niet. En met 'verdragen' doel ik inderdaad ook op de EU (wat in essentie natuurlijk ook via verdragen in elkaar is gezet).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten