extinction rebellion 12

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion kondigen zeven dagen durende demonstratie aan

Politiekmei 21 2023, 15:00
Extinction Rebellion heeft opnieuw een demonstratie aangekondigd. Vanaf zondag zullen de activisten in zeven dagen tijd van Arnhem naar Den Haag wandelen, langs de A12. De mars eindigt op 27 mei, de dag waarop de groep opnieuw van plan is om de A12 in Den Haag te blokkeren. Met deze actie wil Extinction Rebellion protesteren tegen de subsidies die de overheid verleent aan de fossiele industrie.
De wandeltocht zal van start gaan bij het provinciehuis in Arnhem. De klimaatactivisten zullen dagelijks tussen de 18 en 24 kilometer afleggen, behalve op de laatste dag. Op die dag zal de groep de laatste 4 kilometer lopen vanaf station Voorburg naar de Prins Clauslaan in Den Haag. Deze straat bevindt zich naast de Utrechtsebaan, het begin van de A12.
Het blokkeren van de A12 een gevaarlijke en illegale actie. Het verkeer op deze belangrijke snelweg wordt ernstig ontregeld, met alle gevolgen van dien voor de reizigers, hulpdiensten en het bedrijfsleven. Het is onacceptabel dat een groep activisten denkt dat ze boven de wet staan en de samenleving kunnen ontwrichten om hun punt te maken. Dit soort roekeloze acties zijn contraproductief en creëren alleen maar weerstand bij het brede publiek. Bij de laatste demonstratie op 11 maart werden ongeveer zevenhonderd actievoerders uiteindelijk gearresteerd. De gemeente heeft herhaaldelijk aangedrongen op een andere locatie voor de demonstratie, omdat het blokkeren van de snelweg gevaarlijk is en in strijd met de wet. Echter, Extinction Rebellion heeft tot nu toe niet ingestemd met alternatieve locaties.
Het is bovendien twijfelachtig of de wandeltocht van Extinction Rebellion daadwerkelijk bewustwording creëert en de urgentie van klimaatactie benadrukt. Hun herhaaldelijke protesten hebben eerder geleid tot polarisatie en irritatie bij het publiek, wat de kans op een constructieve dialoog en samenwerking verkleint.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten