shutterstock 1529519864

Extinction Rebellion (XR) bedreigt het oosten: 'We groeien als kool, maak je borst nat voor acties!'

Binnenlandapr 24 2023, 13:00
De klimaatgekken van Extinction Rebellion hebben feitelijk een dreigement geuit aan het oosten van het land. Woordvoerders van de extremistische club zeggen namelijk dat ze daar sneller dan kool groeien en dat inwoners van die provincies ernstig rekening moeten houden met serieuze acties.
Normaal gesproken is XR vooral bezig in het Westen (en midden) van het land. Zwolle moest het onlangs ontgelden, Apeldoorn ook. Meestal gaat het over de Randstad. Zuid-Holland en Noord-Holland. Want deze halvezolen willen Nederlanders dwingen te breken met fossiele brandstoffen - en eigenlijk gewoon om terug te gaan naar een pre-industriële samenleving.
Hoewel normale, weldenkende mensen helemaal klaar zijn met XR laten de mafklappers weten aan De Stentor dat ze razendsnel groeien - niet alleen in het westen van het land, waar iedereen geschift is, maar ook in het oosten. Dat is dus het gebied waar er relatief veel wéldenkende mensen zijn, en waar hele dorpen afhankelijk zijn van boeren voor de lokale welvaart.
"Je kunt niet lid worden. Dus heel precies weten we niet hoeveel rebellen er zijn. Maar je kunt je wel inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dat geeft echt wel een indicatie. We zitten nu op 25.000 aanmeldingen. Een jaar geleden waren dat er nog 15.000. Wekelijks komen er 250 bij. Onze actietrainingen - veertig per maand met twintig tot honderd rebellen per keer - zitten vaak vol," aldus Berthe van Soest van XR Nederland. "Ja, het gaat goed met XR."
Zo is er een afdeling begonnen in Harderwijk, dit vanwege "zoveel belangstelling uit de regio." Ook in Deventer en Epe zijn er steeds meer XR-activisten die maar wat graag in actie willen komen. Daarom 'voorspellen' woordvoerders van de lokale afdelingen dat het oosten van het land steeds vaker lastig zal worden gevallen door "onze aanwezigheid."
"Mensen die zich inschrijven voor onze nieuwsbrief doen dat steeds vaker niet alleen om op de hoogte te worden gehouden over onze activiteiten of om wat hand- en-spandiensten te verrichten," aldus Janny van Extinction Rebellion in Deventer. "Ze melden zich juist om ook als rebel mee te doen."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dit is natuurlijk weinig meer of minder dan een dreigement. Deze klimaatgekkies zetten het hele land op stelten met hun 'acties.' Iedereen wordt er door lastiggevallen. Iedereen heeft er last van. En maar al te vaak is de schade die toegebracht wordt héél reëel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten