shutterstock 2067991172

Knetter! Kabinet wil sigaretten 47 euro PER PAKJE laten kosten

Politiekjun 01 2022, 9:51
Een pakje sigaretten kost momenteel 8 euro. In het regeerakkoord staat dat deze prijs opgedreven mag worden naar 10 euro. Dat is dus 22 ouderwetse guldens. Een enorm bedrag. Maar Den Haag is nog lang niet klaar. Want het is de bedoeling om de prijs van één pakje te verhogen tot ergens tussen de 30 euro en 47 euro in het jaar 2040. 
Dat is 103 gulden. En ja, ik ben oud genoeg (geboren: 1984) om nog te weten dat we in mijn tijd 6/7 gúlden betaalden. Ik rookte van mijn 13e tot mijn 25e namelijk zélf (twee pakjes per dag). Natuurlijk ben ik dolblij dat ik daar van af ben... maar 103 gúlden is echt totaal geschift.
Maar goed, oké, laten we het bij euro's houden omdat het blijkbaar verboden is om nog aan de oude gulden te refereren. Onze oude nationale trots.
47 euro. Of zelfs 30 euro. Dat zijn knettergekke bedragen. Dat is al helemaal zo als je bedenkt dat mensen over het algemeen echt wel é´´én pakje per dag roken. Dat komt dus neer op minimaal 900 / 930 euro per maand.
Daar kun je een mooie woning van huren! Sterker nog, in Drenthe en Friesland (hallo!) kun je daar misschien wel twee woningen of appartementen van huren. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dat de overheid rokers betuttelt wisten we al, maar nu willen ze die mensen dus ook nog eens financieel uitknijpen. Want dit soort verhogingen kunnen alleen als je de accijnzen enorm opvoert. 
Overigens is het aparte natuurlijk dat het kabinet er hiermee gaat zorgen dat roken iets is dat alleen de rijken zich nog kunnen veroorloven. Daarmee maken ze het ironisch genoeg natuurlijk aantrekkelijker, niet mínder aantrekkelijk.

UPDATE

Iets van goed nieuws voor rokers en voor niet-rokers die niet vinden dat de staat mensen moet vertellen hoe ze moeten leven: volgens De Telegraaf zijn alleen de christelijke partijen en wat linkse do-gooders voor het plan. Zelfs de VVD is tégen. Daarmee gaat het vrijwel zeker dus niet door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten