Screen Shot 2022 06 01 at 104558

Filmpje! Thierry Baudet analyseert de woede op hem: 'Ze worden boos op de boodschapper'

Politiekjun 01 2022, 9:33
Ongehoord Nederland kijkt in de nieuwe podcast met Raisa Blommestijn terug op twee jaar corona... en dan met name op twee jaar coronamaatregelen. In het korte introductiefilmpje dat ON daarvoor online zette doet Thierry Baudet een heel interessante en rake uitspraak. Want desgevraagd legt hij uit dat de woede naar hem toe vrijwel zeker een instinctieve reactie is van mensen die fout zitten, maar dat niet willen toegeven.
"Het gelijk van de coronacritici," vat Raisa de situatie samen, nu twee jaar nadat de coronahype begon. Maar heel veel mensen hebben ontzettend veel moeite om toe te geven dat die critici daadwerkelijk gelijk hadden. Ze worden weggezet als "wappies," "complottheoretici," en verspreiders van "desinformatie."
Hoe komt dat?

Een reflex

Nou, zegt Thierry Baudet, mensen schieten feitelijk in een soort van zelfverdediging. "Dit is zo erg, ik wil dit niet tot mijn bewustzijn laten doordringen. De boodschapper heeft het gedaan!" Het is dus een reflex. Een zelfverdedigingsmechanisme dat we helaas allemaal hebben - alleen waar sommige mensen zich niet over kúnnen zetten.
Zelf ging Baudet er - zoals hij al vaker heeft gezegd - een korte tijd wel wat in mee, omdat hij dacht dat de beelden uit China allemaal honderd procent echt en juist waren. Maar zijn opvatting veranderde al redelijk snel.
"De sterftecijfers bleven uit, er was geen massale sterfte, er werd geen gebruik gemaakt van noodhospitalen," aldus Baudet. "En vervolgens: er was binnen de politiek geen interesse in mondkapjes, exit-strategieën of medicijnen."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit brengt hem bij de conclusie dat het niet om het bestrijden van corona gaat, maar om het implementeren van een bredere agenda: de Great Reset. "Het is geen vage theorie, bedacht door iemand die op een dag wakker is geworden. Je kunt het gewoon lezen. Ik hoop dat mensen kritisch zijn," aldus Baudet... Maar hij vreest dat dit niet gaat gebeuren omdat dit nu eenmaal betekent dat mensen moeten toegeven aan zichzelf dat ze fout zaten.
Baudet schreef een bestseller over deze hele affaire en over a) de momenten waarop hij kritisch werd en b) over het plan dat er in zijn ogen achter zit: Het Coronabedrog. Dit boek kan hier besteld worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten