20220228 Debat over situatie in Oekraïne Baudet 2

Thierry Baudet waarschuwt: "De 'tijdelijke' coronawet wordt gewoon vervangen met een PERMANENTE wet"

Politiekmei 05 2022, 16:21
Veel mensen denken dat, nu de tijdelijke wet die allerlei coronamaatregelen mogelijk maakt gaat verdwijnen, we de goede kant opgaan. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet denkt daar heel anders over. Want, zegt hij vandaag op Twitter, "het kartel heeft namelijk een PERMANENTE wet met 'maatregelen' klaarliggen." Met andere woorden, Rutte IV wil niet minder maatregelen gaan nemen, maar wil ze gewoon dieper verankeren in de wet.
De NOS laat weten dat het kabinet dit najaar tijdelijke wet coronamaatregelen in de prullenbak wil doen belanden. De wet die de lockdown mogelijk maakte, reisbeperkingen, gesloten restaurants en café's, mondkapjes overal... hoort dan definitief tot het verleden. Geweldig nieuws. 

Thierry Baudet: het wordt permanent

Maar er is een reden dat die tijdelijke wet verdwijnt. En die is dat... ze het nemen van dergelijke vergaande maatregelen gewoon willen vastleggen in een permanente wet. FVD-leider en Tweede Kamerlid Thierry Baudet waarschuwt dan ook dat er niets is om feest over te vieren. 
"Blij dat de tijdelijke coronawet mogelijk komt te vervallen?" vraagt hij op Twitter. "Think twice! Het kartel heeft namelijk een PERMANENTE wet met 'maatregelen' klaarliggen die lockdowns etc. mogelijk maakt. Alarmbellen!"
De reden dat het kabinet dit alles permanent wil maken is eigenlijk best simpel: juridisch is dat gewoon een betere onderbouwing. De Raad van State heeft het kabinet dan ook al lang geleden dit te regelen. Tijdelijke wetjes volstaan niet, nee, het moet permanent, op de ouderwetse manier geregeld worden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is dus niet de bedoeling dat coronamaatregelen niet meer genomen kunnen worden... maar dat de juridische onderbouwing sterker is én dat er niet elke paar maanden over "gedebatteerd" hoeft te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten