LOL! Gemeenteraadslid GroenLinks Enschede kapt ermee wegens 'klimaatstress'

LOL! Gemeenteraadslid GroenLinks Enschede kapt ermee wegens 'klimaatstress'

GroenLinks-activisten. Bron: Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons.

Marianne Schouten werd na de vorige gemeenteraadsverkiezingen geïnstalleerd als gemeenteraadslid van GroenLinks in Enschede. Zij was al een tijdje afwezig maar zij maakte maandagavond bekend dat zij minimaal een 'paar maanden' nodig heeft om bij te komen. Twee banen in combinatie met raadslidmaatschap en het alleenstaande ouderschap is al veel, maar wat haar écht nekt is "de stress vanwege de klimaatcrisis", zegt ze.

Het raadslid van GroenLinks Enschede maakt het wel héél bont. Niet de banen en in haar eentje een kind opvoeden zijn het probleem, nee, 'klimaatstress' is wat haar uit de running haalt.

"Als alleenstaande ouder een kind opvoeden en twee banen hebben is natuurlijk ook niet niks. Maar de grote klimaatcrisis-weerstand vind ik wel het meest lastige", aldus Schouten op Facebook.

Echt, hoe krijg je het voor elkaar om je overbelasting (die volkomen begrijpelijk is) te koppelen aan 'klimaatstress'? In plaats van een stap terug te doen en de daadwerkelijke redenen uit te leggen, begint ze een hele tirade op Facebook over hoe we met z'n allen "roofbouw plegen in het belang van geld verdienen door een enkeling". En of we met z'n allen maar even begrip willen hebben voor haar 'eerlijke en kwetsbare' verhaal.

De Dagelijkse Standaard

Iedereen had er begrip voor op kunnen brengen als ze het had gelaten bij 'alleenstaande ouder met twee banen én raadslidmaatschap'. Nu presenteert ze zichzelf als iemand die compleet is bezweken onder apocalyptische terreurverhalen over klimaatverandering, meldt ook 1Twente. Zelf heeft ze liever dat we dit als 'eerlijk en kwetsbaar' zien, maar het is natuurlijk gewoon ontzettend zwak.

Met dit soort figuren ga je de oorlog niet winnen. Die zijn drukker bezig met het creëren van een gevoel dat we samen iets moeten doen tegen klimaatverandering, dan daadwerkelijke oplossingen bieden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Die komen niet verder dan dat de overheid wat meer zonnepaneeltjes en windmolentjes moet gaan subsidiëren. Dat wij wat minder vlees moeten eten, korter moeten douchen en wat vaker een trui aan moeten trekken in plaats van de verwarming aan te zetten. Kernenergie is maar duur en gevaarlijk. En China heeft alleen het goede voorbeeld van Nederland nodig om ook wat minder CO2 uit te stoten. Verder komen ze niet en ondertussen vallen ze al neer zodra de rest van de wereld niet direct meegaat in hun ideeën. Wat ontzettend sneu.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer