Rutte

Mark Rutte's machtsvertoon: Rutte is architect van de fusieplannen tussen GroenLinks en de PvdA

Politiekmei 22 2023, 20:00
Premier Rutte">Mark Rutte (VVD) blijkt achter de schermen het plan te hebben bedacht om GroenLinks en de PvdA te laten fuseren, waarbij de fusiepartij beloond zou worden met macht. Uit het interview met voormalig PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk in HP/De Tijd komt ook naar voren dat Rutte en Hoekstra al vóór het zomerreces voorstelden aan Ploumen en Klaver dat als zij één fractie zouden vormen, ze bereid waren met hen te onderhandelen over kabinetsdeelname. Bovendien zouden ze 25 procent van het onderhandelingsdeel krijgen, volgens Ruttes ruwe voorstel.
Dit onthullende nieuws werpt een schokkend licht op de werkwijze van premier Rutte en zijn gebrek aan respect voor de democratie. Het feit dat Rutte achter gesloten deuren politieke partijen wilde manipuleren en beïnvloeden om zijn eigen machtspositie te versterken, toont aan dat hij een autocraat is die bereid is om de fundamentele principes van een democratisch systeem te negeren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is belangrijk op te merken dat dit gedrag van Rutte niet op zichzelf staat. Het is een patroon dat we herhaaldelijk hebben gezien gedurende zijn premierschap, waarbij hij keer op keer zijn eigen politieke agenda vooropstelt en bereid is om politieke spelletjes te spelen om aan de macht te blijven. Het is duidelijk dat Rutte geen respect heeft voor de waarden van transparantie, eerlijkheid en de wil van het kiezer. Het VVD programma wordt al sinds 2012 niet meer uitgevoerd. Vanaf 2012 kan de klassiek-liberaal niks meer herkennen van het VVD programma in de kabinetten van Mark Rutte. De klassiek-liberaal komt er bekaaid van af en het interview van Gijs van Dijk in HP/De Tijd laat dus zien hoe dit komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten