portraitfactorynl tweede kamer 157

Media en kartel gooien atoombom op PVV: 'De partij schittert door afwezigheid, hier is democratie niet voor bedoeld!'

Politiekapr 04, 18:00
Nu de Europese verkiezingen eraan komen en zowel het mediakartel als het partijkartel vrezen dat de PVV ook die verkiezingen groots gaat winnen, zetten de media opeens vol de aanval in op de partij van Geert Wilders. Vandaag is het "schokkende PVV-nieuws van de dag" dat de partij niet bij alle debatten aanwezig is. Vreselijk, vinden de media! Hoe kan dit?!
"De PVV-fractie steekt in getal met kop en schouders uit boven alle andere fracties, maar schittert in ’s lands vergaderzaal regelmatig door afwezigheid. Dat blijkt uit een inventarisatie door het AD," aldus de krant. Vervolgens heeft de linkse krant gesproken met "andere politici" die de PVV natuurlijk heel graag verbaal een schop willen geven.
Het 'onderzoek' (LOL) van het AD bewijst dat de PVV is komen opdagen bij 77 debatten. De fractie heeft 37 leden. Dat zijn er dus 2 en een beetje per persoon sinds het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de goedkope continue aanvallen op de PVV nu er nieuwe verkiezingen aankomen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze idiote media-sukkels elke dag weer aan te pakken!
Volgens het AD is dat veel te weinig. "Kamerleden van GroenLinks-PvdA (25 zetels) kwamen 103 keer opdraven, die van VVD (24 zetels) en NSC (20 zetels) 102 keer," legt de krant uit. En het zijn niet zomaar een paar nutteloze debatjes, nee, "de PVV miste ook een aantal gezichtsbepalende debatten, zoals over de vraag of er een referendum moet komen over een Nederlands vertrek uit de Europese Unie."
Is het niet vreselijk!
Gelukkig heeft het AD een paar politici van andere partijen gevonden die heel graag negatief willen reageren op dit 'nieuws' en die de PVV graag een schop willen nageven. ",Er zijn grote richtingbepalende debatten en dan hoop ik dat juist de grootste partij daar aanwezig is. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik dacht: ik mis jullie echt," aldus Mirjam Bikker van de ChristenUnie op haar gebruikelijk passief-agressieve wijze.
Ook Jan Paternotte van D66 duwt het mes er met veel plezier wat dieper in. "Normaal is de PVV luid en duidelijk aanwezig, maar sinds de laatste verkiezingen domineert er vaak een oorverdovende stilte," zegt hij zogenaamd huilend tegen de krant. Daar voegt hij aan toe dat zijn fractie vier keer zo klein is als de PVV, maar dat hij en de zijnen maar liefst 84 debatten hebben bijgewoond. Dat zijn er dus meer dan de PVV. Is het niet ongelooflijk?!?!?!11!!?!l1l1?!!
Natuurlijk was Paternotte nog niet klaar. Nee, hij ging nog even flink door. Volgens hem is het puur "duikgedrag" van de PVV. "Als je niet komt opdagen, functioneert de democratie niet," kakelt hij. Alsof die debatten daadwerkelijk iets uitmaken en partijen/individuele Kamerleden hun mening bijstellen op basis van wat er daar gezegd wordt. Hilarisch!
Zelfs Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA komt even langs om te klagen. "Wat je ziet is dat de PVV vaak op internationale onderwerpen, die ingewikkeld voor de partij zijn, probeert te duiken," stelt hij in dezelfde woorden als Paternotte wat je de indruk geeft dat ze ook deze aanval van tevoren met elkaar hebben doorsproken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de goedkope continue aanvallen op de PVV nu er nieuwe verkiezingen aankomen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze idiote media-sukkels elke dag weer aan te pakken!
Tenslotte huilt Laurens Dassen van Volt ook mee met de wolven in het bos. "Democratie is meer dan alleen je hand opsteken tijdens het stemmen. Door als grootste partij vaak afwezig te zijn bij debatten, doet de PVV ‘de kiezer’, waar Wilders het vaak over heeft, geen recht en ondermijnt zo onze democratie," is zijn standpunt.
Zie ook hier: weer dezelfde term. Het is totale onzin om te zeiken over het "ondermijnen van de democratie." Toch is dat wat D66 én Volt allebei doen. Zo gek. Het lijkt wel alsof ze aanvalsstrategieën met elkaar afspreken, he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten