provinciehuis vergaderzaal

Ministerie van Financiën wil goedgevulde spaarpotten van provincies leegroven om tekorten op te vangen

Politiekaug 04 2023, 20:00
Het is weer zover, lieve lezers. De heren en dames in Den Haag zijn weer op rooftocht en dit keer hebben ze hun zinnen gezet op de provinciale spaarpotten volgens Binnenlands Bestuur. Je zou denken dat ze met hun onbezonnen uitgavenpatroon en belastingverhogingen wel genoeg geld bij elkaar hadden geschraapt, maar blijkbaar hebben ze nog meer nodig. En waar kunnen ze dat beter halen dan bij de provincies die hun zaakjes wél goed voor elkaar hebben?
Het is natuurlijk geen verrassing. Overal waar geld te vinden is, daar duikt de overheid op. Ambtenaren van Financiën hebben nu hun oog laten vallen op de goed gevulde provinciale kassen, waarvan met name Noord-Brabant en Gelderland grote reserves hebben opgebouwd dankzij de verkoop van hun energiebedrijven. En hoe denkt het rijk dit geld binnen te harken? Door simpelweg minder rijksgeld in het provinciefonds te storten.
Dit is natuurlijk een ongehoorde geldroof en een totale miskenning van het principe van lokaal bestuur. De provincies hebben deze reserves niet zomaar opgebouwd, ze zijn het resultaat van goed bestuur en verstandige investeringen. Het rijk zou zich hieraan een voorbeeld moeten nemen in plaats van deze goed beheerde fondsen leeg te roven.
Het is ook weer kenmerkend voor de kortetermijndenkwijze van onze bestuurders. In plaats van te investeren in duurzame groei en zorgvuldig financieel beleid, kiezen ze voor de gemakkelijke weg en graaien ze het geld weg waar het maar beschikbaar is. En wie wordt daar de dupe van? Precies, de inwoners van de provincies die hun zaken wel op orde hebben.
Het meest ironische aan dit hele verhaal is wel dat minister Kaag van Financiën aangeeft dat er nog een update van de ombuigingslijst is voorzien na de Tweede Kamerverkiezingen. Een 'ombuigingslijst' - alsof ze daar een bocht maken in plaats van de rechte lijn van geldroof voort te zetten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ik vraag me af wanneer de heren en dames in Den Haag eens gaan inzien dat ze niet zomaar overal geld vandaan kunnen halen. Geld komt niet uit de lucht vallen, het wordt verdiend door hardwerkende burgers en slimme investeringen van provincies. Het is hoog tijd dat ze dat gaan respecteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten