rutte

Misdadig! Mark Rutte verwijderde tijdens coronacrisis ALLE sms'jes met Hugo de Jonge

Politiekdec 10 2022, 9:30
Mark Rutte vindt dat hij boven de wet staat. Dat wisten we al langer, maar hij wrijft het er nu wel héél erg opzichtig in. De premier heeft tijdens de coronacrisis al zijn sms'jes met toenmalig Volksgezondheidsminister Hugo de Jonge namelijk bewust verwijderd. Nu (een deel van?) de berichten weer gevonden zijn... zijn ze direct geheim verklaard. We mogen niet weten wat die twee heren met elkaar bespraken.
De Volkskrant komt vandaag met het nieuws dat Rutte de sms'jes druk wiste - terwijl hij natuurlijk wist dat dit niet mocht. Het ministerie van VWS heeft de sms'jes echter wél gearchiveerd. Ze werden immers gestuurd naar de topman van dat ministerie. Toen Rutte daar achter kwam heeft hij ze meteen "geheim" laten verklaren.
Het excuus dat daarvoor gegeven wordt? Als de berichten publiek worden brengt dat de "eenheid van kabinetsbeleid" in gevaar. Dat excuus wordt steeds weer gebruikt door deze regering als er mogelijk controversiële berichten zijn geweest. Het is een flauwekulverhaal. In vrijwel elk geval is de werkelijke reden dat openheid niet goed is voor het imago van Mark Rutte. Punt.
Natuurlijk zegt Rutte dat hij nooit met De Jonge appte over de beruchte mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Maar dat kunnen we niet controleren. We moeten de grootste machtspoliticus die Nederland gehad heeft in 100 jaar maar op zijn woord geloven; een man die meerdere malen betrapt is op keiharde - en grote! - leugens.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Deze man kan niet eens bijna op zijn woord geloofd worden. Sterker nog, als er iemand is die we niet moeten geloven, dan is het Rutte. Leugenachtiger dan hij worden ze niet gemaakt in de politiek. En ja, dat wil wat zeggen, want het zit daar vol met huichelaars.
Jammer genoeg hebben we een Tweede Kamer die bestaat uit watjes, ja-knikkers, en andersoortige irrelevante faalhazen. Dit wangedrag van Rutte blijft dus honderd procent zeker onbestraft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten