russische beer trein 2

Nederlanders lachen om nieuwste Rusland-schandaal: 'Ze saboteren de NS!'

Politiekapr 05, 18:00
Er is een nieuwe reden om doodsbang te zijn voor de Russen! Die belhamels uit Moskou zorgen er namelijk voor dat de treinen van de NS... niet op tijd rijden. Ofzo. Gek genoeg zijn gebruikers van sociale media niet onder de indruk van deze nieuwe beschuldiging. Hoe kan dat toch?
Tegenwoordig is letterlijk álles de schuld van Rusland. Als je denkt dat ik overdrijf hoef je alleen maar even dit artikel te lezen op de website van het NRC Handelsblad. Volgens die halfzwakke idioten is het namelijk te wijten aan Rusland dat de treinen niet op tijd rijden en dat de NS er niet voor zorgt dat treinen ook gewoon in de winter of het spoor kunnen. Ja, ook als er een sneeuwvlokje valt.
De media baseren zich op uitspraken van de Tsjechische (ah, daar zijn we weer!) minister van Transport. Ene Martin Kupka, wie kent hem niet, beweert dat Rusland "Europese spoorwegen probeert te saboteren." Ja, echt waar. Hij doet die uitspraak in de Financial Times.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we een samenwerkingsverband met EerlijkEten, een project van Nederlandse boeren, Thierry Baudet en Gideon van Meijeren. Met EerlijkEten krijg je geweldig vers, heerlijk, hormoonvrij vlees, groente, aardappelen en ander voedsel van de Nederlandse boer - zo, hop, direct op je bord. En je krijgt deze hoge kwaliteit voor een bijzonder schappelijke prijs. Schrijf je nu in bij EerlijkEten! Probeer een doos en ontdek de voordelen van EerlijkEten van Nederlandse boeren voor jezelf!
En niet alleen zou Rusland het OV kapot willen maken maar ook andere vormen van "infrastructuur" in West-Europa. En Oost-Europa. Volgens Estland zit Rusland af en toe te stoeien met GPS-signalen. Smartphones, vliegtuigen en wapensystemen functioneren daardoor niet goed meer, wat toch heel vervelend is van de Russen, zeker aangezien we dat soort systemen nodig hebben om zoveel mogelijk Russische soldaten om te leggen in Oekraïne.
Sterker nog, volgens Estland/media/wie dan ook heeft zelfs de Britse luchtmacht hier last van! Zo oneerlijk! Zo vals! Zo vervelend!
Het zal niemand verbazen dat gewone mensen deze nieuwe kritiek op Rusland ronduit hilarisch vinden. Kim Winkelaar vraagt zich bijvoorbeeld af waarom het toch is dat we berichten uit voormalige Sovjet-Republiek Tsjechië opeens zo serieus nemen:
Goede vraag. Vroeger namen we dat soort diensten volstrekt niet serieus. Niet zo gek, want ze gedragen zich maar al te vaak nog altijd alsof ze KGB'ers zijn. Ze gebruiken halve en hele waarheden om vijanden zwart te maken - en verzinnen en liegen de boel ook nog eens bij elkaar om dat doel te bereiken.
Maar nu doen we opeens net alsof wat zij zeggen het Evangelie is.
Gek.
Joost Niemoller denkt daar net zo over. Hij citeert het NRC en focust zich op de uitspraak "Het zou..."
"Hoe vaak lees je die frase toch als het over Russische invloed gaat," schrijft hij terecht. "Nu komt het weer door Poetin dat de treinen niet op tijd rijden. Althans dat zou zo zijn."
Het is heel gek, maar om de één of andere reden nemen veel mensen deze nieuwe beschuldiging aan het adres van het Kremlin dus totaal niet serieus. Merkwaardig. We weten immers allemaal dat de NS normaal gesproken ontiegelijk goed is in het op tijd laten rijden van treinen. Het moet dus wel door Poetin komen dat dit nu niet meer gaat.
Laten we in vredesnaam hopen dat de Westerse autoriteiten er heel snel in slagen om deze ziekelijke actie van de Russen ongedaan te maken. Als niet bij ons in Nederland, dan toch op zijn minst in ons buurland. We weten immers allemaal hoe belangrijk Duitsers het vinden dat hun treinen op tijd rijden. Zeker naar het oosten.
Bij DDS hebben we een samenwerkingsverband met EerlijkEten, een project van Nederlandse boeren, Thierry Baudet en Gideon van Meijeren. Met EerlijkEten krijg je geweldig vers, heerlijk, hormoonvrij vlees, groente, aardappelen en ander voedsel van de Nederlandse boer - zo, hop, direct op je bord. En je krijgt deze hoge kwaliteit voor een bijzonder schappelijke prijs. Schrijf je nu in bij EerlijkEten! Probeer een doos en ontdek de voordelen van EerlijkEten van Nederlandse boeren voor jezelf!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten