geert wilders eu

Joost Niemoller TELEURGESTELD in Wilders' Nexit verraad: 'Het is het einde van onze soevereiniteit'

Politiekapr 05, 17:00
Journalist Joost Niemoller is er niet over te spreken dat Geert Wilders een draai van 180 graden heeft gemaakt over Nexit. Waar de PVV'er vroeger altijd zei dat we uit die vreselijke Unie moesten stappen houdt hij het nu bij een 'hervorming' van de Unie. Niemoller vindt dat vreselijk teleurgesteld en legt uit: het was Wílders die hem jaren geleden van de noodzaak van Nexit overtuigde!
Vandaag publiceerde de PVV haar 'Europese verkiezingsprogramma.' Normaal gesproken staat daar bij die partij altijd in dat Wilders en de zijnen uit de EU willen. Want, zeggen ze al tientallen jaren, de EU is onherstelbaar verrot. Van binnenuit. De enige manier om dat probleem op te lossen is door eruit te stappen. Pats.
Gek genoeg staat er nu echter niets meer in over Nexit. Ineens heet het dat serieuze "hervormingen" goed genoeg zijn. Zo raar. Je gaat bijna denken dat Wilders zijn standpunt in de ruil voor macht heeft veranderd. (Heet dat trouwens geen omkoping?)
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we een samenwerkingsverband met EerlijkEten, een project van Nederlandse boeren, Thierry Baudet en Gideon van Meijeren. Met EerlijkEten krijg je geweldig vers, heerlijk, hormoonvrij vlees, groente, aardappelen en ander voedsel van de Nederlandse boer - zo, hop, direct op je bord. En je krijgt deze hoge kwaliteit voor een bijzonder schappelijke prijs. Schrijf je nu in bij EerlijkEten! Probeer een doos en ontdek de voordelen van EerlijkEten van Nederlandse boeren voor jezelf!
Journalist Joost Niemoller is dan ook niet te spreken over het nieuwe Europese programma van Wilders en co. Sterker nog, hij vindt het ronduit bizar. Want Wilders was juist degene die hém jaren geleden overtuigde van de noodzaak om uit de EU te stappen.
"Teleurstellend," schrijft Niemoller op X. "PVV laat Nexit vallen."
"De PVV laat de Nexit vallen," herhaalt hij. En dat is raar. "Ooit, ten tijde van het referendum over de Europese Grondwet, had ik een interview met Geert Wilders over de EU. Uit de EU leek me toen nog wel erg drastisch, maar Wilders legde me heel overtuigd uit dat 'hervorming van de EU' geen optie was, want het EU bouwwerk zit juridisch zo dichtgetimmerd dat 'minder EU' is uitgesloten."
Sterker nog, zegt Niemoller, op basis van die redenering kwam de PVV met een motie waarin een referendum geëist wordt over Nexit. Oftewel, over het einde van het Nederlandse lidmaatschap van de EU.
Niemoller zegt dan ook dat het hem logisch lijkt dat de PVV die mooie motie nu uiteindelijk gaat intrekken. Die motie past immers niet meer bij "het nieuwe standpunt" van de partij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we een samenwerkingsverband met EerlijkEten, een project van Nederlandse boeren, Thierry Baudet en Gideon van Meijeren. Met EerlijkEten krijg je geweldig vers, heerlijk, hormoonvrij vlees, groente, aardappelen en ander voedsel van de Nederlandse boer - zo, hop, direct op je bord. En je krijgt deze hoge kwaliteit voor een bijzonder schappelijke prijs. Schrijf je nu in bij EerlijkEten! Probeer een doos en ontdek de voordelen van EerlijkEten van Nederlandse boeren voor jezelf!
"Hoe dan ook; dit is een hele slechte zaak," gaat Niemoller verder. "Via de EU heeft Nederland zich verbonden aan een grote reeks internationale verdragen, en plaatst ieder Nederlands kabinet zich daardoor buiten spel. Het is het einde van onze soevereiniteit."
En het gekke is: het lijkt erop dat Geert Wilders dat opeens steunt. Ja, hij zal nu roepen dat er "hervormingen" moeten komen maar hij heeft twintig jaar lang uitgelegd dat geen enkele hervorming afdoende is. Dat is niet veranderd. Sterker nog, gezien de alsmaar groeiende macht van Brussel is dat nu nog veel meer het geval dan in het begin van de jaren 2000.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten