1280px tedxams2012 katja schuurman 14

Onbegrijpelijk! Katja Schuurman steunt veroordeelde ex-man Thijs Römer

Politiekaug 22 2023, 18:00
Het is werkelijk ongelooflijk. In een tijd waarin we als samenleving steeds meer bewust worden van de ernst van seksueel wangedrag en de impact ervan op slachtoffers, kiest Katja Schuurman ervoor om publiekelijk haar steun uit te spreken voor haar ex-man, Thijs Römer. En dit ondanks het feit dat hij onlangs is veroordeeld voor grensoverschrijdend seksueel gedrag jegens minderjarige meisjes.
Volgens een recent artikel in De Telegraaf heeft Katja Schuurman gereageerd op de veroordeling van haar ex-man. Ze liet op Instagram weten: "Als moeder, als vrouw en als mens kan ik niet anders dan diepe pijn hebben over een deel van het gedrag en een deel van de keuzes van haar vader.” Ze voegt eraan toe dat ze, ondanks alles, hem als vader van haar dochter nooit zal laten vallen en alles zal doen om een zo normaal en liefdevolle relatie tussen vader en dochter te behouden.
Het is verbijsterend dat Schuurman ervoor kiest om zo openlijk haar steun uit te spreken voor Römer, gezien de ernst van de beschuldigingen en de daaropvolgende veroordeling. De rechtbank achtte bewezen dat Römer schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. Dit gebeurde tussen november 2015 en november 2017 toen de meisjes 14, 15 en 16 jaar oud waren. Römer werd veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur.
Het is begrijpelijk dat Schuurman als moeder het beste wil voor haar dochter. Maar door zo openlijk haar steun uit te spreken voor een veroordeelde, stuurt ze een gevaarlijk signaal naar de samenleving. Het lijkt erop dat beroemdheid en persoonlijke relaties zwaarder wegen dan gerechtigheid en de veiligheid van jonge meisjes. Het is een schokkende herinnering dat de film- en televisiewereld - Hilversum, zeg maar - werkelijk dood- en doodziek is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten