shutterstock 1865387500

Ophef om Nederlandse militaire judoka's: een toernooi met Russen!11!!

Politiekaug 03 2023, 18:00
Oh nee, het is weer zover! Nederlandse militaire judoka's hebben deelgenomen aan een toernooi in de Dominicaanse Republiek, en raad eens? Er waren ook Russische militairen! Pak de zakdoeken maar, want dit is een tragedie van epische proporties.

De "Inschattingsfout"

VVD Kamerlid Peter Valstar noemt het een inschattingsfout. Ja, je leest het goed, een inschattingsfout! Want stel je voor dat onze dappere judoka's in dezelfde ruimte zouden zijn als Russische militairen. Het is bijna te veel om te bevatten! Wat moet dat eng voor ze zijn geweest! Misschien hebben die enge Russen wel een soort ziekte of een besmettelijke politieke ideologie, dat als ze een Nederlander aanraken dat die dan POEF opeens anti-NAVO wordt.

Dubbele Standaarden? Welnee!

En laten we vooral niet vergeten dat Amerikaanse atleten overal welkom zijn, ondanks dat Amerika het ene na het andere land binnenvalt. Maar dat is natuurlijk prima. Irak, Syrië, Libië, Joegoslavië, Vietnam, Korea, Afghanistan... allemaal geen probleem. Het ene land na het andere op illegale wijze binnengevallen. Maar Russen die één land binnenvallen? Nee, dat gaat echt te ver! Want dat land is natuurlijk dé witwas-automaat van Amerika én West-Europa. Dáár mogen die Russen niet aankomen!

Sport als Politiek Platform

Wie had gedacht dat een judotoernooi het toneel zou worden van een internationaal schandaal? Sport is tenslotte nooit een platform geweest voor politieke meningsverschillen, toch? Het is niet alsof we ooit de Olympische Spelen hebben gebruikt om politieke boodschappen over te brengen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Net als jij worden wij moe van de dubbele moraal ten opzichte van Rusland. Doodmoe. Amerika kan alles maken, maar Rusland is het vleesgeworden kwaad. Helaas worden we daar wel keihard voor bestraft door het mediakartel en het partijkartel. Op alle mogelijke manieren, inclusief censuur en boycots. Steun DDS daarom, doneer via BackMe, en help ons de waarheid te vertellen over Rusland én Oekraïne.

Game Over

Dus daar hebben we het, dames en heren. Een judotoernooi dat de natie heeft geschokt en ons allemaal heeft doen nadenken over de grote vragen des levens. Moeten we met elkaar blijven praten om conflicten op te lossen? Of moeten we gewoon doorgaan met het selectief kiezen van onze "vijanden" op basis van de windrichting van de dag?
Eén ding is zeker: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn na dit schokkende judotoernooi. Of misschien ook wel, wie zal het zeggen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten