51045659631 67b5d50c42 k

Opkomst is LAAG: 5% minder mensen gestemd dan in 2017

Politieknov 22 2023, 19:27
Hoewel we overal horen dat de verkiezingen heel erg leven en dat mensen heel fanatiek zijn blijkt dat totaal niet uit de cijfers. Het opkomstpercentage is namelijk lager dan in 2017, het laatste jaar dat er normale verkiezingen waren (in 2021 mochten we vanwege corona 3 dagen stemmen). Rond 17:45 uur had toen 55% van de stemgerechtigden gestemd. Dit keer? Slechts 50%.
Het vertrouwen in de politiek is bedroevend laag. Na 13 jaar Rutte en dus de VVD (en andere kartelpartijen) aan het stuur van ons land is dat niet zo gek. Maar het gevolgd daarvan is dat heel horden Nederlanders er blijkbaar voor kiezen om vandaag geen gebruik te maken van hun stemrecht. Dat blijkt uit cijfers die in handen zijn van de NOS.
Een daling van 5 procentpunt klinkt misschien als "niet heel erg veel," maar de impact ervan kan enorm zijn... zeker als specifieke groepen thuisblijven. We hebben gezien dat er online een actieve trollencampagne is geweest om met name FVD-kiezers ervan te overtuigen vandaag op hun luie reet te blijven zitten. Hópelijk heeft dat geen impact gehad.
Waar het wél op lijkt is dat een aantal burgers vandaag zijn thuisgebleven - mensen die de vorige keer wel stemden, maar nu niet. 
Of het nou om FVD'ers gaat, of om PVV'ers, of om enge linksen of om BBB'ers... dit kan en mag niet gebeuren. Dit zijn werkelijk de belangrijkste verkiezingen van ons leven. Als we het partijkartel tegen willen houden dan kan en moet dat nú. Het is dus van het grootste belang om te gaan stémmen.
Heb jij nog niet gestemd? Ga dan nu alsnog naar het stemlokaal! Stel Nederland niet teleur! Want als de opkomstcijfers lager zijn dan in 2017, dan is dat vrijwel zeker goed nieuws voor de oude kartelpartijen. Die idioten komen namelijk wél opdagen - ook als de aanhangers van de nieuwe partijen thuis blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten