Screen Shot 2022 06 08 at 110029

Oranje-schoonzoon Pieter van Vollenhoven dolblij met ontmenselijking: 'Mensen wonen geen feestjes meer bij!'

Politiekjun 08 2022, 9:51
Dat de Oranjes en hun aangetrouwde aanhangers koude wezens zijn wisten we al. Maar Pieter van Vollenhoven maakt dat nu wel héél duidelijk. De echtgenoot van prinses Margriet viert namelijk letterlijk een feestje op Twitter omdat Nederlanders tegenwoordig minder snel omhelzingen uitdelen aan elkaar. Een gewone fist bump is genoeg, wat Van Vollenhoven betreft.
Yay, zo weinig warme menselijke interactie! Dat moet Van Vollenhoven denken over 'het nieuwe normaal' dat blijkbaar deel uitmaakt van hoe veel mensen nu leven. In Nederland welteverstaan, want in andere landen zie ik dat mensen zich wél weer op een gewone manier gedragen.
"Vanochtend hoorde ik gelukkig dat meer Nederlanders terughoudend zijn geworden met begroetingen en het bijwonen van feesten en partijen," aldus Van Vollenhoven. "Minder omhelzingen en/of handen schudden."
Een normaal mens vindt zoiets triest. Misschien dat het nodig is (is niet zo, maar je kán dat denken), maar dan is het een noodzakelijk kwaad; niet een geweldig positieve overwinning.
Maar Van Vollenhoven is, net als die hele Oranje-kliek, geen 'normaal mens'. Want in plaats van verdrietig te zijn over bovenstaande ontwikkeling viert hij daadwerkelijk feest. "Kortom de vuiststoot wordt in ere gehouden," schrijft hij blij, "en dat spreekt mij zéér aan!"

Vanochtend hoorde ik gelukkig dat meer Nederlanders terughoudend zijn geworden met begroetingen en het bijwonen van feesten en partijen. Minder omhelzingen en/of handen schudden. Kortom de vuiststoot wordt in ere gehouden en dat spreekt mij zéér aan!

698
Reply
Dit is eigenlijk gewoon enorm triest. Je hebt een aangetrouwd lid van het koninklijk huis dat publiekelijk feest viert omdat menselijke interacties afstandelijker en kouder worden. Hij denkt niet eens bij zichzelf: 'Misschien dat ik dat maar niet hardop moet zeggen, hoe asociaal en half-psychopatisch ik ook ben'.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of  in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Eigenlijk is het doodziek dat dit soort mensen dit soort uitspraken doen... en nog denken dat er niets mis mee is ook. Nederlanders waren voor de pandemie al veel kouder en afstandelijker ten opzichte van elkaar dan de meeste volkeren, maar nu is dat nóg meer het geval... dat is geen positieve ontwikkeling, maar juist dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten