2l4a6015 simone kersenboom fvd

Ouders van FVD-Kamerlid Simone Kerseboom overvallen in Zuid-Afrika

Politiekmei 18 2023, 20:45
In een schokkend incident zijn de ouders van FVD-Tweede Kamerlid Simone Kerseboom overvallen in hun huis in Zuid-Afrika. Kerseboom bracht het nieuws naar buiten in een emotionele post op Twitter, waarin ze de brute aanval beschreef en haar bezorgdheid uitsprak over het toenemende geweld in het land.
Volgens Kerseboom waren haar ouders thuis toen onbekende overvallers hun huis binnendrongen en het echtpaar schopten en sloegen. Een kogel miste haar vader op het nippertje. De overvallers namen mobiele telefoons, tablets en de trouwring van Kersebooms grootmoeder mee.

Gisteren herbekeken we een interview dat we in Zuid-Afrika deden over plaasmoorde voor onze documentaire. Vandaag kreeg ik het nieuws dat mijn ouders in Zuid-Afrika gisteravond in hun huis waren aangevallen. Een kogel miste net mijn vader, mijn ouders werden geschopt en geslagen.

1.4K
Reply
In haar Twitter-post uitte Kerseboom haar frustratie en angst: "Een mensenleven betekent niets voor deze criminelen die waarschijnlijk nooit gepakt zullen worden. Zuid-Afrika is een prachtig land, maar je leeft er elke dag in angst voor je geliefden."
Ongelooflijk genoeg vond de aanval op Simones ouders plaats net nadat zijzelf een (nieuwe) documentaire had gekeken over de Plaasmoorde. Dat zijn moorden van brute groepen donkere Afrikanen op blanke boeren in Zuid-Afrika.
Kerseboom sprak zich ook uit tegen de mythe van de "Regenboog Natie", een term die vaak wordt gebruikt om de multiculturele diversiteit van Zuid-Afrika te beschrijven. Ze beweerde dat deze term nooit bestaan heeft in de realiteit van het moderne Zuid-Afrika, waarin ze gelooft dat blanke burgers zich steeds kwetsbaarder voelen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Deze aanval op de ouders van Kerseboom markeert een verdere escalatie van geweld tegen blanke burgers in Zuid-Afrika. De situatie roept vragen op over de veiligheid van burgers en de effectiviteit van de politiediensten in het land.
Het incident heeft zowel in Nederland als in Zuid-Afrika tot afschuw en bezorgdheid geleid. Op dit moment is er nog geen verdere informatie over eventuele vorderingen in het onderzoek naar de overval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten