Özcan Akyol fileert VVD-minister Dilan Yesilgöz: 'Boetes verhogen met inflatie? Harteloze heks!'

Politieksep 06 2022, 9:53
Özcan Akyol heeft bij Vandaag Inside VVD-minister Dilan Yesilgöz hard aangepakt. De vrouw die verantwoordelijk is voor Veiligheid en Justitie liet gisteren namelijk weten dat de boetes worden verhoogd om op te trekken met de inflatie. "Harteloze heks," bijt Akyol haar toe.
"Harteloze heks," was Akyols reactie toen Wilfred Genée zei dat Yesilgöz de boetes fors gaat verhogen. "Wat?!" zei Genée daarop. "Die boetes gaan altijd mee" met de inflatie. Dus ergens was het volgens hem wel iets van te verdedigen. Misschien.
Nou, daar had Akyol terecht geen geduld mee. "Je zou ook kunnen zeggen, jongens, het is een ongewoon jaar. Inflatie. Mensen moeten de energiekosten [betalen], boodschappen, alles. Je kunt dan zeggen, laten we empathisch zijn als kabinet en zeggen, dit jaar gaan we het niet doen. De boetes gaan dit jaar niet omhoog."
Derksen reageerde daarop met: "Rij maar door rood!"
"Nee," zei Akyol, "dat zeg ik niet. Je kan ook per ongeluk een keer te snel rijden." Want ja, dat klopt natuurlijk. Je let even niet op, en voor je het weet ben je het haasje."
"Jawel, dat weet ik wel," zei Derksen daarop. Dat van "rijd maar door rood" was natuurlijk gewoon even een gemakkelijke grap.
Om zijn punt duidelijk te maken zei Akyol vervolgens: "Stel, jij verdient 1.400 euro in de maand. En dan krijg je een boete van 300 euro."
"Dat is catastrofaal," zei Derksen daarop.
Ja, reageerde Akyol, "dan help je die mensen toch in de problemen?"
"Maar ja, kijk," ging Derksen verder, onlangs was er bij het programma Kassa een hoogleraar "die even voorrekende waarom gas zo duur was. Ja, door de btw en door alle belastingen die Nederland erop zet. Nederland vult zijn zakken door de ellende van de Nederlanders."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Dit was allemaal niet nodig," zei Derksen ook nog. En ja, hij wil dat er ferme besluiten genomen moeten worden. Maar dit is nou juist niet ferm. Dit is gewoon gemakkelijk weer wat geld bij elkaar harken voor Vadertje Staat.
Want ja, dat zien de heren goed. Dat is waarom dit gebeurt. Yesilgöz, Rutte en Kaag willen dat De Staat geld int. Want De Staat Gaat Boven Alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten