Filmpje! René van der Gijp vindt Formule 1 hilarisch: 'Max Verstappen had Lewis Hamilton twee bochtjes moeten geven'

sportsep 06 2022, 9:40
René van der Gijp vindt het een beetje sneu voor Lewis Hamilton dat Max Verstappen hem na de herstart van de Grand Prix in Zandvoort direct weer voorbijreed. "Hij had hem twee bochies moeten geven," aldus Van der Gijp. Gewoon puur om het leuk te houden.
Bij Vandaag Inside vinden ze het - net als wij allemaal - geweldig dat Max Verstappen zo ruim aan de leiding gaat in het Wereld Kampioenschap Formule 1. Maar, zegt René van der Gijp, eigenlijk had Max Lewis Hamilton even een half rondje aan kop moeten laten rijden toen de Safety Car verdween, in plaats van dat hij hem meteen inhaalde. Gewoon, om het leuk en nep-spannend te houden.
Er werd met gelach op gereageerd. En terecht, natuurlijk. Ook omdat het zo ontzettend tekenend is voor Max' overmacht bij tijd en wijle. Let wel, hij heeft een goede auto, maar als je hem vergelijk met Sergio Perez, die ook in een Red Bull rondrijdt en dus in dezelfde wagen in principe, dan is het verschil enorm. Heel veel van Max' geweldige prestaties komen dus op zijn conto.
De zure Deventenaar Özcan Akyol zat ook aan tafel. Die zegt dat hij het toch wat saai vindt worden omdat Max nu "alles" wint. Ten eerste is dat onzin. Max domineert, ja, maar het is geen automatisme dat hij maar even wint.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En ten tweede is het echt typisch Nederlands (de man is overduidelijk goed geïntegreerd) om te gaan klagen dat het saai wordt als Max één wereldkampioen is geworden en in het seizoen erna halverwege aan de leiding gaat. Dit is geschift. In geen enkel ander land gaan ze dan zeuren. Nee, daar zijn ze trots op hun mannen (of vrouwen).
Kunnen wij dat ook gewoon eens zijn? Zoals de heren van Vandaag Inside ook zeggen lijkt het erop dat Max uiteindelijk weleens in het rijtje van de grootsten allertijden kan komen: Michael Schumacher, Ayrton Senna, Lewis Hamilton... Max Verstappen. Zullen we dat toejuichen en er blij mee zijn dat we ein-de-lijk een Nederlandse coureur in de Formule 1 hebben die kan wínnen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten