henk staghouwer 4

Landbouw minister Henk Staghouwer (CU) stapt op: 'Baan toch te heftig'

Politieksep 05 2022, 19:25
Landbouwminister Henk Staghouwer (CU) stapt op. De 60-jarige Groninger is daarmee de kortst zittende bewindspersoon van kabinet Rutte IV.
Staghouwer liet eerder al intern doorschemeren dat hij de baan heftig vond, zo meldt De Telegraaf. Niet zo gek ook, want hij kreeg bakken met kritiek over zich heen vanuit de agrarische sector, ook al vóór hij minister werd.
Tijdens zijn ministerschap kreeg hij weer bakken met kritiek over zich heen, dit keer vanwege de 'perspectiefbrief' voor boeren, waarin totaal geen perspectief werd gegeven.
En nu hij vandaag ook nog eens een brief presenteerde waaruit bleek dat Brussel geen uitzondering meer gaat maken voor het Nederlandse mestbeleid, voelde hij de bui al weer hangen.
De functie van de man lijkt wel haast volledig te hebben bestaan uit boze reacties van boeren incasseren en boeren slecht nieuws brengen. Hulp, perspectief of 'meedenken' zat er niet eens bij. En als het kabinet dan uiteindelijk het allerslechtste nieuws gaat brengen, namelijk: 'we blijven bij ons stikstofbeleid en het wordt zelfs nóg strenger', dan heeft Staghouwer waarschijnlijk geen zin om dat óók nog eens te moeten mededelen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De man pakt dus zijn biezen en laat oud-landbouwminister Carola Schouten (CU) tijdelijk zijn functie overnemen. Daarvan weten de boeren tenminste wat ze er aan hebben (net zo weinig als aan Staghouwer).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten