vaccine g56858aa99 1920

Paniek! Zomervakantie leidt tot opmars COVID-variant en stijging van het aantal ziekenhuisopnames

Politiekaug 16 2023, 12:00
Met het hoogste niveau van virusdeeltjes in het rioolwater sinds mei en een stijging in ziekenhuisopnames, wordt de aandacht gevestigd op een opkomende subvariant van het coronavirus, EG.5. Maar voordat we in paniek raken, is het cruciaal om de feiten nuchter te bekijken en te evalueren of deze nieuwe ontwikkelingen daadwerkelijk een bedreiging vormen. Spoiler alert: u kunt gewoon rustig gaan slapen vanavond.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt namelijk dat hoewel er een toename is in het aantal besmettingen, deze nog steeds op een laag niveau blijft. Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten van het RIVM, wijst erop dat de stijging eerder aangeeft dat we van "heel erg laag naar iets minder heel erg laag" gaan. Deze beweging kan deels worden toegeschreven aan de zomervakantie, die historisch gezien altijd bijdraagt aan de verspreiding van virussen.
Het positieve nieuws is dat het aantal virusdeeltjes in het riool sneller stijgt dan het aantal ziekenhuisopnames. Dit suggereert dat de meerderheid van de besmette mensen mildere of zelfs geen symptomen vertoont, waardoor ze thuis kunnen herstellen. Met de toenemende vaccinatiegraad en het feit dat een groot deel van de bevolking al eerder in aanraking is gekomen met het virus, lijkt het erop dat de ernst van de ziekte aanzienlijk is afgenomen.
Het verhaal van de opkomende subvariant EG.5, die wordt gezien als een variant van de XBB-lijn, roept enige bezorgdheid op. Hoewel het mogelijk is dat EG.5 de afweerreactie van het lichaam enigszins omzeilt, is er geen bewijs dat deze nieuwe variant ernstigere symptomen veroorzaakt. Bovendien wordt het komende coronavaccin specifiek ontworpen om te beschermen tegen XBB-varianten, waaronder EG.5.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Op het moment van schrijven worden ongeveer 75 COVID-19 patiënten in ziekenhuizen behandeld, wat een stijging is sinds begin juni. Echter, dit aantal is nog steeds relatief laag en de meeste patiënten worden verzorgd op reguliere verpleegafdelingen, wat aangeeft dat de ziekenhuiscapaciteit niet in gevaar lijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten