screen shot 2023 08 14 at 125856

Marion Koopmans gepikeerd dat 'zwangere minister' nieuws is: 'Zou het niet moeten zijn!'

Politiekaug 14 2023, 18:00
In een land waar het nieuws al snel gedomineerd wordt door trivialiteiten, is het nu de beurt aan Minister Schreinemacher die zwanger is. Hoewel dit voor sommigen misschien als een interessante ontwikkeling wordt gezien, is het de vraag of de zwangerschap van een minister werkelijk voorpaginanieuws moet zijn. Maar voordat we daar zelfs maar over konden nadenken, sprong Marion Koopmans, de viroloog die nooit een gelegenheid voorbij laat gaan om te mopperen, al in de bres.
Minister Schreinemacher heeft aangekondigd dat ze zal blijven werken zolang dat mogelijk is en daarna met zwangerschapsverlof gaat. Dit is niet alleen relevant nieuws voor vrouwen die overwegen kinderen te krijgen en zich zorgen maken over de impact op hun carrière, maar het is ook interessant voor alle Nederlanders, gezien het feit dat het over een kabinetslid gaat.
Maar volgens Koopmans is dit geen nieuws. Op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, schreef ze: "Wereldnieuws, we hebben een zwangere politica... Allereerst gefeliciteerd. En nee, dat zou geen nieuws moeten zijn."
Het is verbazingwekkend hoe Koopmans er altijd in slaagt om een negatieve draai te geven aan zelfs het meest positieve nieuws. Haar constante behoefte om kritiek te leveren en alles vanuit een negatief perspectief te bekijken, roept de vraag op: wordt ze nooit moe van zichzelf?
Het feit dat een minister zwanger is en haar functie blijft uitoefenen, is wel degelijk nieuws. Of je het nou overdreven vindt of niet, maar er zijn heel veel vrouwen - en tegenwoordig ook mannen - die worstelen met de vraag: kan ik het maximale uit mijn carriere halen en toch ook een gezin met kinderen hebben? Het feit dat Schreinemacher zwanger is, is natuurlijk toch iets van een antwoord.
Tegelijkertijd kan het ook aanleiding zijn voor mensen om een politica gewoon een keer het beste te wensen. Iets dat bij ons tegenwoordig niet zo vaak meer gebeurt - wat niet zo gek is, aangezien de heersende klasse er alles aan heeft gedaan om ons land kapot te maken de afgelopen jaren. Maar toch, het is even een moment om een stap terug te doen en iemand gewoon rustig te feliciteren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we al jaren kotsmisselijk van Marion Koopmans. We kunnen haar niet meer uitstaan. Jij ook niet? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en samen zorgen we ervoor dat deze vrouw en haar negativiteit eindelijk volstrekt irrelevant worden.
En tenslotte kan het aanleiding zijn om met elkaar te praten over het gezinsleven, het belang ervan, en de waarde van moeders (en vaders) om veel tijd met hun kinderen door te brengen.
Maar voor Koopmans is het dus van generlei waarde. Nee, zij vindt het zelfs irritant dat het gebeurt - en al helemaal dat iemand de euvele moed heeft erover te schrijven. Gek. Je gaat bijna denken dat dit negatieve mens een hekel aan mensen in het algemeen heeft. Maar dat zal toch niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten