dds dh 00062

Pats! FVD doet het enorm goed onder jongeren: scholieren Drachten gaan vol voor Forum voor Democratie

Politieknov 16 2023, 21:30
Volgens de peilingen komt FVD bij de verkiezingen van 22 november uit op een zetel of vier a vijf. Als je uitslagen bekijkt van scholierenverkiezingen lijken die voorspellingen véél te negatief te zijn. FVD doet het namelijk heel erg goed, zeker onder jongeren. Zo ook in Drachten waar FVD veruit de grootste werd.
In Drachten brachten zo'n 300 scholieren een stem uit. 20 a 21 partijen konden op een stem rekenen van de scholieren in deze Friese stad. Dat komt dus gemiddeld neer op (300/20) 15 stemmen. Maar er was één partij die daar héél ver bovenuit stak.
FVD.
FVD ontving namelijk meer dan 70 stemmen. Dat komt neer op iets van 20% tot 25%. In gewone Tweede Kamerzetels is dat goed voor 30 a 38 zetels. Dat gaat vast niet gebeuren, maar toch: FVD doet het onder jongeren veel beter dan de media bereid zijn toe te geven. En dit betekent dat de partij op 22 november een veel betere uitslag kan neerzetten dan verwacht.
FVD wordt gevolgd door PVV met minder dan 40 stemmen. FVD heeft dus bijna twee keer zoveel stemmen gekregen in Drachten, onder scholieren, als de PVV. Vervolgens komen partijen als BBB (met minder dan 30), D66 met iets meer dan 20, NSC, 20, VVD, 19 ofzo, PvdA-GroenLinks met 20/21, en ga zo maar door.
Hoewel FVD nog altijd gehaat wordt door het partijkartel én door het mediakartel doet de partij het héél goed onder scholieren en andere jongeren - niet alleen in Drachten, maar ook elders. Dat kon weleens een veel mooiere uitslag voorspellen voor FVD dan waar 'de experts' nu rekening mee houden.
Opvallend is trouwens dat FVD dit vooral op eigen kracht doet, door optimaal gebruik te maken van alternatieve/sociale media. De partij is héél actief én slim op TikTok, Instagram, X, YouTube, etc.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten