shutterstock 1840431526

Pats! Jan Dijkgraaf veegt vloer aan met knettergekke ophitser Frans Timmermans: 'Hij weet wat hij zei'

Politiekapr 22, 13:00
In een nieuw Briefje van Jan veegt Jan Dijkgraaf de vloer aan met GroenLinks-PvdA dictator Frans Timmermans. Want, schrijft Jan, Frans koos zijn woorden dit weekend - over dat hij en de zijnen niets moeten nalaten om een kabinet-Wilders te voorkomen - heel bewust. Het was een duidelijke verkapte oproep tot geweld. Frans weet het. Wij weten het. Wilders weet het.
"“Mensen, onze taak is helder. Wij zullen níets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt," aldus Timmermans in zijn speech.
Natuurlijk leverde dit direct kritiek op. Geert Wilders deed zelfs aangifte.
Maar heel links roept dat dit overdreven is. Hij bedoelde het heus niet zo. Echt niet! Het is ónze interpretatie die het extreem maakt. Timmermans bedoelde met "niets" natuurlijk alleen maar "vreedzaam en democratisch" verzet. Hij had het op geen enkel moment dan ook over geweld. Echt niet. Heus niet. D'oh!
Nou, Jan Dijkgraaf denkt daar heel anders over. "Dat zinnetje," schrijft hij, "was geen vergissing. Het was een zogenaamd hondenfluitje." Een hondenfluitje is een term die gebruikt wordt om uitspraken te beschrijven van politici die niet direct zeggen dat ze iets vinden of willen, maar het impliceren - op zo'n manier dat hun achterban heel goed weet wat ze willen, terwijl de media en zijzelf tegelijkertijd kunnen ontkennen dat ze iets verkeerd bedoelden.
Met Timmermans is er in dat opzicht iets heel opvallends gaande. Want, zegt Dijkgraaf, "er ligt al een bekentenis. Frans Timmermans heeft al toegegeven dat hij Geert Wilders hetzelfde lot gunt als jij Pim Fortuyn bezorgde."
"Want nog maar zeven dagen geleden schreef hij zélf in een essay in Vrij Nederland dat hij weet wat het betekent als een politiek leider van een grote partij in een op nationale televisie uitgezonden speech zegt: 'Mensen, onze taak is helder. Wij zullen níets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt'," aldus Dijkgraaf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard zijn we KLAAR met de haatpolitiek van types als Frans Timmermans. Jij ook? Steun ons dan! Want onze oppositie tegen die PvdA-GroenLinks engnek bezorgt ons grote problemen van Big Tech én het Kartel. Alleen met JOUW STEUN kan DDS overleven. Doneer daarom aan DDS via BackMe en help ons deze PvdA-psychopaat elke dag weer (in ons geval wél vreedzaam en democratisch!) te bestrijden!
Vervolgens citeert hij Timmermans nog wat langer. "Zelfs als er geen intentie is om mensen tegen elkaar op te zetten," schreef de GroenLinks-PvdA haatbaard, "moet een politicus dan niet toch worden aangesproken op het effect dat zijn of haar woorden op anderen kunnen hebben? Woorden kunnen immers ook het kwaad dat schuilt in ieder van ons wakker kussen. Woorden hebben een lading, een betekenis, een effect. De woorden van mensen met gezag zijn een vorm van machtsuitoefening."
"Zag je 'm staan?" vraagt Dijkgraaf daarna op de uitspraak "woorden kunnen het kwaad dat schuilt in ieder van ons wakker kussen." "Frans Timmermans was zaterdag de wekker voor mensen zoals [Pim Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf. En voor mensen zoals [Theo van Gogh-slachter] Mohammed Bouyeri."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten