geert wilders 9o1a6642 63ff99efcb31c 647af605ddafc

Peiling! Nederland heeft 0 vertrouwen in zittingsduur coalitie maar 61% eist: 'PVV moet in kabinet!'

Politiekjul 01, 15:26
Het is bepaald geen teken van vertrouwen, maar de helft (48%) van de Nederlanders denkt dat de nieuwe coalitie volgend jaar zomer niet meer bestaat. Het kabinet, denken zoveel kiezers, zal dan al gevallen zijn. Maar weet je wat opvallend is? De overgrote meerderheid wil dat de PVV deel uitmaakt van de coalitie - en dat de linkse kartelpartijen niet mee mogen doen.
Onze grote vriend Maurice de Hond heeft Nederlandse kiezers gevraagd wat ze denken van de levensduur van het nieuwe kabinet Dick Schoof I. Of: de coalitie PVV I, hoe je het ook maar wil noemen. Het antwoord op die vraag is enigszins teleurstellend als je Geert Wilders bent.
Maar liefst 50 procent is er namelijk van overtuigd dat het kabinet binnen één jaar tijd valt. 21 procent denkt dat het kabinet dit jaar al valt, en 29 procent denkt dat het in het eerste deel van 2025 gebeurt (het is mij daarom niet helemaal duidelijk waarom De Hond op zijn website zegt dat het 48 procent is; 21 procent plus 29 procent is toch echt 50 procent).
Vervolgens denkt nog eens 16 procent dat het kabinet in de tweede helft van 2025 valt. Maar liefst 66 procent (tweederde) is er dus van overtuigd dat het in 18 maanden tijd over en uit is voor het kabinet Schoof I.

PVV boven links

Als je hoort dat 48% denkt dat het kabinet zomer 2025 niet eens haalt denk je natuurlijk dat dit inhoudt dat de coalitie al vanaf dag één bijzonder impopulair is. Nou, dat valt mee. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt namelijk dat 61 procent (!) van de kiezers de nieuwe regering prefereert "boven een combinatie waar de PVV vervangen wordt door CDA, D66 én PvdA/GroenLinks."
Het zal niemand verbazen dat 100 procent van de PVV-kiezers de voorkeur geven aan een coalitie met PVV in plaats van met die linkse partijen. Maar dat geldt dus ook voor 99 procent van de SGP'ers, 99 procent van de FVD'ers, en zelfs voor 97 procent van de BBB'ers.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Sterker, ook bij de middenpartijen is er overduidelijk meer steun voor de PVV dan voor GroenLinks/PvdA (en D66 en CDA): 79 procent van de VVD'ers heeft liever de PVV, 77 procent van de niet-stemmers, 77 procent van de NSC-kiezers (!), en dus zelfs 57% van de CDA'ers. Alleen PvdD'ers, D66'ers, ChristenUnie-kiezers, Volt-kiezers, en PvdA-GroenLinks-engnekken willen dat de PVV eruit gegooid wordt en de linkse partijen mee mogen doen.
Kortom, het is echt einde oefening voor de linkse partijen. Nederlanders denken weliswaar dat het kabinet geen lang leven beschoren is, maar we willen wél dat de PVV meeregeert. Niet zo gek, natuurlijk, want in de kern zijn Nederlanders democraten. De verkiezingsuitslag van 22 november is wat dat betreft héél duidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten