screen shot 2023 12 14 at 113709

Peiling! 'Rechtse' coalitie op fors verlies door ineenstorting NSC én VVD

Politiekjul 01, 13:30
Slecht nieuws voor de nieuwe coalitie. Nog voordat het kabinet op het bordes staat blijkt uit peilingen dat PVV, VVD, NSC en BBB virtueel flink wat zetels verliezen. Dat komt niet door BBB en PVV - die doen het prima - maar door de totale ineenstorting van de andere twee coalitiepartners, VVD en NSC. Dilan Yesilgöz's club en Omtzigts dingetje verliezen samen maar liefst 19 zetels!
Uit de nieuwe zetelpeiling van Maurice de Hond blijkt dat de vier regeringspartijen nu op 74 zetels staan. Dat zijn er maar liefst 13 minder dan op 22 november 2023. Die wanstaltige tussenstand is niet te wijten aan BBB en PVV. Sterker nog, die twee partijen doen het beter dan 9 maanden geleden. De PVV staat nu op 41 zetels (+4 ten opzichte van de verkiezingen) en BBB op 8 (+1).
Nee, de vreselijke score komt allemaal door NSC en de VVD. Die twee partijen zijn werkelijk totaal in elkaar aan het storten. Dat geldt met name voor NSC. Het nieuwe clubje van Omtzigt komt namelijk slechts uit op 8 magere zetels.
Dat zijn natuurlijk gewoon schokkende cijfers. Het enige goede nieuws voor NSC is dat de partij niet veel heeft verloren ten opzichte van een maand of wat geleden. Sterker nog, in mei stond NSC op 7 virtuele zetels. Daar is er dus eentje bijgekomen (hoewel dat ruim in de foutmarge is, dus je kunt het negeren).
Ook de VVD doet het echter slecht. De partij die Nederland 14 jaar lang domineerde moet nu genoegen nemen met 17 schamele cijfers. Met Rutte aan het roer van de nepliberalen was dat ondenkbaar. Maar nu is het de bittere realiteit voor Yesilgöz en de haren.
Het gevolg? De coalitie staat nu nog maar op 74 virtuele zetels. Dat zijn er 13 (!) minder dan op 22 november, 2023.
Je kunt dus wel zeggen dat het politieke landschap totaal veranderd is in Nederland. Er is werkelijk een nieuwe politieke realiteit. De VVD is op z'n best de derde partij van het land, en de PVV is veruit de grootste. Kiezers hebben véél meer vertrouwen in PVV'er Geert Wilders dan in de opvolgers van Mark Rutte bij de VVD.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Is dat per definitie slecht nieuws? Nou, nee. Het betekent immers dat NSC en VVD doodsbang zullen zijn voor nieuwe verkiezingen. Aan de andere kant kan het wél slecht nieuws zijn in zoverre dat slechte peilingen óók mogelijk voor onrust in de partijen zelf kunnen zorgen - en daarmee voor opstappers en zelfs voor revoltes.
Een revolte zal niet alleen het einde betekenen voor het leiderschap van met name Yesilgöz... maar ook voor de coalitie. Het moge duidelijk zijn dat dit voor Geert Wilders sowieso slecht nieuws is, en dat hij dat dus ten koste van bijna alles zal moeten voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten