Peilingen EenVandaag & Ipsos: FvD krijgt er twee zetels bij, BBB net zo groot als JA21

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Peilingen EenVandaag & Ipsos: FvD krijgt er twee zetels bij, BBB net zo groot als JA21

Volgens de laatste zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos is de partij van Caroline van der Plas gezakt naar 10 zetels. Daarmee is BBB net zo groot als JA21. De VVD loopt weer uit en staat op 29 zetels.

De VVD van Mark Rutte staat op winst in de peilingen van EenVandaag en Ipsos. In de maand waarbij de VVD met Mark Rutte als premier vaak in de media te zien was is geweest laat een positief effect zien in de peilingen. Mede door het politieke reces hebben veel partijen zich minder kunnen profileren. Het is dan ook lastig om te concurreren met een partij die de premier levert. Zo maakt de partij van Mark Rutte maar wat graag gebruik van de positie die hij heeft als premier. Vandaag was de Franse President nog op bezoek om de asiel kritische campagne van de VVD extra kracht bij te zetten.

De Partij voor de Vrijheid blijft gelijk en staat stabiel op 18 zetels. Ook de partij van Thierry Baudet staat op winst, Forum voor Democratie krijgt er volgens de peilingen van EenVandaag en Ipsos 2 zetels bij. BVNL is gek genoeg helemaal niet meegenomen in de peilingen.

Volgens het EenVandaag onderzoek blijven veel kiezers de VVD trouw en waarderen ze het getoonde leiderschap van Rutte op het wereldtoneel. Het vertrouwen in Rutte als premier is volgens het onderzoek gestegen. Ondanks de corruptie en schandalen heeft nog altijd 2/3 van de VVD-kiezer vertrouwen in Mark Rutte als premier.

Het CDA stijgt 2 zetels ondanks dat het vertrouwen in Wopke Hoekstra nog altijd niet hoog is onder de CDA-kiezers. Slechts 42 procent heeft vertrouwen in Hoekstra als partijleider van het CDA. D66 staat op 15 zetels en De ChristenUnie verliest na het vertrek van Gert-Jan Segers slechts één zetel. Daarmee staat de partij op 4 zetels in de peilingen van EenVandaag en Ipsos.

Lees meer over:
peilingen FVD BBB

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties