screenshot 2024 03 05 at 185925

Pepijn van Houwelingen: “Adviesraad Internationale Vraagstukken verspreidt Russia Hoax complottheorie!”

Politiekjun 26, 14:00
Het lijkt wel of de gekte geen grenzen kent bij de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Pepijn van Houwelingen, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, heeft op X (voorheen Twitter) scherpe kritiek geuit op het laatste rapport van de AIV. In dit rapport wordt beweerd dat “Nederlandse politici” zouden worden gekocht en betaald door “buitenlandse actoren” en dat “binnenlandse actoren” door deze krachten zouden worden geïnstrumentaliseerd. Het enige probleem? Er is geen greintje bewijs voor deze wilde aantijgingen!
De AIV, die beweert onafhankelijk advies te geven aan de regering en het parlement over kwesties zoals Europese samenwerking, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en veiligheidsbeleid, lijkt zichzelf nu te hebben ontmaskerd als een spreekbuis voor de globalistische elite. Het is ronduit schandalig dat een dergelijk respectabel geacht instituut zich verlaagt tot het verspreiden van complottheorieën zonder enige onderbouwing.
Van Houwelingens reactie op X laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Hij stelt terecht vragen bij de integriteit en betrouwbaarheid van de AIV. Waarom worden dergelijke beschuldigingen gepresenteerd zonder harde feiten? Welke belangen spelen hier werkelijk? Het lijkt er sterk op dat de AIV, net als vele andere zogenaamd onafhankelijke organisaties, zich laat gebruiken door globalistische krachten die gebaat zijn bij het in diskrediet brengen van politieke tegenstanders.
Het is een bekende tactiek: roep iets vaak genoeg zonder bewijs en hoop dat het blijft hangen in de publieke opinie. Dit is niets minder dan een moderne vorm van McCarthyisme, waarbij politieke tegenstanders worden weggezet als verraders zonder enige onderbouwing. Het doel is duidelijk: het monddood maken van critici die durven opkomen tegen de heersende orde.
Forum voor Democratie staat al jaren onder vuur vanwege hun kritische houding tegenover de EU, de NAVO en de globalistische agenda. Dat deze aanval nu komt vanuit een officiële adviesraad toont aan hoe diep de invloed van deze krachten reikt. Van Houwelingen’s oproep om deze lasterlijke aantijgingen te verwerpen is dan ook meer dan terecht.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is hoog tijd dat we als land eens kritisch kijken naar de rol van dergelijke adviesraden en de invloed die zij uitoefenen op ons beleid. Laten we niet vergeten dat onafhankelijke advisering gebaseerd moet zijn op feiten en niet op ongefundeerde complottheorieën. De poging van de AIV om politieke tegenstanders in een kwaad daglicht te stellen is een gevaarlijke ontwikkeling die we met z’n allen moeten afwijzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten