shutterstock 1628563642

Politieke connecties en bluf leiden tot coronadeals: Een onervaren ondernemer krijgt miljoenenorders

Politiekjun 21 2023, 16:00
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft tijdens de coronacrisis een vip-lijst aangelegd met 'politiek gevoelige leads'. Opmerkelijk genoeg prijkte de naam van de zoon van de partner van voormalig PvdA-minister Guusje ter Horst op deze lijst. Via PvdA-connecties en bluf slaagde hij erin om binnen enkele dagen miljoenenorders van VWS binnen te halen. Dit schandaal werpt een schaduw op de integriteit van het politieke systeem, waarin het partijkartel zichzelf en haar naasten bevoordeelt.
Het nieuws van de Volkskrant dat het ministerie van VWS een vip-lijst heeft aangelegd met 'politiek gevoelige leads' tijdens de coronacrisis heeft veel verontwaardiging veroorzaakt. Een van de namen die op deze lijst verscheen, was die van de zoon van de partner van voormalig PvdA-minister Guusje ter Horst. Het blijkt dat politieke connecties en bluf voldoende waren voor deze onervaren ondernemer om binnen enkele dagen miljoenenorders van VWS binnen te halen.
Het is schokkend om te zien hoe een belletje van PvdA-prominent Guusje ter Horst ervoor zorgde dat haar eigen stiefzoon, net als Sywert van Lienden, een miljoenenorder kreeg voor mondkapjes en beademingsapparatuur. Dit voorval werpt ernstige vragen op over de integriteit van het politieke systeem. Het is zeer zorgwekkend dat politieke connecties en bluf blijkbaar voldoende zijn om op een 'vip-lijst' te belanden en lucratieve deals binnen te halen.
In de meeste landen zou dit als corruptie worden bestempeld. Het is onaanvaardbaar dat het partijkartel zichzelf en haar naasten bevoordeelt, terwijl andere ondernemers met relevante expertise en ervaring worden buitengesloten. Dit roept twijfels op over de transparantie en eerlijkheid van het inkoopproces tijdens een nationale noodsituatie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Deze onthulling werpt ook een schaduw over degenen die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de belangen van de samenleving. Het is de taak van de overheid om op een eerlijke en transparante manier met publieke middelen om te gaan, vooral tijdens een crisis. Het feit dat politieke connecties en bluf doorslaggevend waren voor het verkrijgen van miljoenenorders roept serieuze vragen op over de integriteit en deugdelijkheid van het besluitvormingsproces. Het zaakje begint steeds harder te stinken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten