Jan Paternotte D66 9O1A6751

Populistische praktijken van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte ontmaskerd

Politiekjan 07 2023, 15:00
Jan Paternotte, de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, heeft een grote leugen verspreid op Twitter. Hij beweerde dat hij recent op pad was geweest met "boswachter Eddy" in de Veluwezoom, één van de oudste natuurgebieden van Nederland. Volgens Paternotte zag Eddy de staat van de natuur iedere dag verergeren en waren de dode eiken een herinnering aan de stikstofproblematiek. Maar wat bleek? Paternotte plaatste een foto van een Beuk, geen eik. En de Beuk was niet "dood", maar gewoon aan het overwinteren, wat normaal is voor Beuken.
Een kenner op Twitter, Benno te Linde, wees Paternotte op zijn fout en stelt dat het ronduit "kras" is om te beweren dat boswachters de staat van de natuur "elke dag zien verslechteren". Te Linde voegde daaraan toe dat hij onderzoek had gedaan en dat hem dit absoluut niet was "opgevallen".
Maar wat gebeurt er? Paternotte wordt bijgestaan door ene Boswachter Tim, die net zo "eng-klimaatfascistisch" is als Paternotte. Volgens Tim is er wel degelijk een probleem met eiken in het natuurgebied. Te Linde blijft echter bij zijn standpunt en vertelt Tim dat hij het rapport van de vegetatiekartering bij de NM moet opvragen als hij meer wil weten over de staat van de natuur in dit gebied. Uiteindelijk doet Timmetje een stap terug.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is schokkend dat een fractievoorzitter van D66 zulke leugens verspreidt in een poging om de klimaatangst verder aan te wakkeren. Het is tijd voor een einde aan deze populistische praktijken. De mensen verdienen betrouwbare informatie, niet leugens en misleiding van een knetterenge man die zelfs de natuur misbruikt om meer macht naar zichzelf en zijn partij toe te trekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten