michaelvdgalien a group of men women and children are eating fcc416f8 09c1 41da a600 a6e912ce5cc0 1

Ranzig! Vlees van afgedankte racepaarden komt in BITTERBALLEN

Politiekjun 29, 16:00
Het is echt te ranzig voor woorden, maar vlees van afgedankte racepaarden komt illegaal terecht in bitterballen. Het is ronduit wanstaltig. Zéker als je bedenkt dat de dieren slechts een jaar of tien zijn als ze worden afgemaakt, terwijl ze wel dertig jaar (!) mee kunnen.
Partij voor de Dieren-Kamerlid Ines Kostic is normaal gesproken een heel vervelende extreemlinkse vrouw. Bijna alles dat ze zegt moet je naast je neerleggen. Mevrouw is namelijk echt een vreselijk mens.
Maar toen ze vandaag langskwam bij Radio 1, in de show van Rutte-buddy Jort Kelder, had ze wel degelijk een punt. Het idee dat racepaarden op hun tiende worden afgeslacht is volstrekt bezopen. "We hebben hier te maken met intelligente dieren die mensen behandelen als hun huisdier." En dieren die relatief oud kunnen worden. Maar die door de racepaardenindustrie behandeld worden als slachtvee. Of als meubelen.
Dat is het ethische aspect. Maar daar komt dus nog een aspect bij. Want het vlees van die arme beesten wordt illegaal in bitterballen verwerkt. Als jij lekker op het terrasje zit met een biertje en een bitterbal is het dus zeer wel mogelijk dat je een nobel paard opschrokt.
Kelder keek tijdens de show alsof Kostic gek was. In veel opzichten is ze dat natuurlijk ook. Maar wat dit onderwerp betreft heeft ze 100 procent gelijk. Het ís ranzig dat dit vlees illegaal verwerkt wordt in bitterballen. En het ís belachelijk dat racepaardeigenaren blijkbaar hun paard doden als het arme beest slechts tien jaar oud is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten