52038127300 bb1051d0fe c

Rechtse oppositie boycot bezoek Zelenski aan het parlement: ''Bezoek Zelenski aan Nederland op de dag van de Nationale Dodenherdenking is ongepast"

Politiekmei 04 2023, 11:00
Het besluit van PVV-leider Geert Wilders en BBB-voorvrouw Caroline van der Plas om de ontmoeting met de Oekraïense president Zelenski over te slaan, zorgt voor ophef in de Tweede Kamer. Als onderdeel van zijn bezoek aan Nederland zou Zelenski ook Nederlandse Kamerleden ontmoeten, maar Wilders en Van der Plas laten weten de ontmoeting te boycotten vanwege de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. FVD en BVNL sluiten zich hierbij aan.

4 mei… 1 dag p/j dat we ONZE oorlogsslachtoffers herdenken. 1 dag. DAT moet op #4mei centraal staan! Niet Zelensky. Dat dit bezoek juist NU moet, vind ik heel misplaatst. Heb Kamervoorzitter eerder deze week dan ook laten weten dat ik niet bij ontmoeting met Zelensky zal zijn

Image
11.3K
Reply
Van der Plas vindt het ongepast dat Zelenski op de 4 mei naar Nederland komt: ''1 dag per jaar dat we ONZE oorlogsslachtoffers herdenken. 1 dag. DAT moet op 4 mei centraal staan! Niet Zelensky. Dat dit bezoek juist NU moet, vind ik heel misplaatst. Heb Kamervoorzitter eerder deze week dan ook laten weten dat ik niet bij ontmoeting met Zelensky zal zijn''
Ook Wilders vindt het niet gepast om op deze dag aandacht te besteden aan een buitenlands staatshoofd en twittert: '' Ieder Kamerlid moet zelf weten of hij bij de ontmoeting met #Zelenski wil zijn of niet. Maar ik zal er zelf dadelijk in ieder geval niet bij zijn. Vandaag gaat het wat mij betreft in Nederland niet over hem maar over onze eigen nationale Dodenherdenking.''

Ik zal hierbij niet aanwezig zijn. Wat BVNL betreft moeten wij ons vandaag richten op het herdenken van een andere oorlog en de slachtoffers daarvan. De timing van dit bezoek is op zijn zachtst gezegd ongelukkig en toont opnieuw het gebrek aan connectie met de samenleving van dit…

4.1K
Reply
Ook Wybren van Haga (BVNL) laat verstek gaan en twittert: ''Ik zal hierbij niet aanwezig zijn. Wat BVNL betreft moeten wij ons vandaag richten op het herdenken van een andere oorlog en de slachtoffers daarvan. De timing van dit bezoek is op zijn zachtst gezegd ongelukkig en toont opnieuw het gebrek aan connectie met de samenleving van dit kabinet.'' Thierry Baudet (FVD) laat aan DDS weten dat FVD afwezig zal zijn bij deze ontmoeting. ''Bij zijn vorige bezoek waren onze Kamerleden er ook niet bij. Vandaag is het 4 mei, het moet gaan over Nederland en niet over een oorlog die niet de onze is.'' zegt Baudet. 
Andere Kamerleden reageren verontwaardigd op de boycot. VVD-Kamerlid Brekelmans noemt het boycotten van een bevriend staatshoofd "heel ver" gaan in de Telegraaf, zeker omdat ook veel Nederlanders zijn omgekomen als gevolg van de strijd in Oekraïne. D66-Kamerlid Hammelburg vindt daarentegen dat het mogelijk moet zijn om op deze dag stil te staan bij de oorlog in Oekraïne en alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Walgelijk dat de VVD weer MH17 erbij moet halen om haar punt te maken. De oorlog in Oekraïne is onze oorlog niet. Dit toont weer eens aan dat deze partijen de verbinding met de bevolking compleet kwijt zijn.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
JA21-senator Annabel Nanninga ziet ook geen problemen en benadrukt dat de Nationale Dodenherdenking gewoon doorgaat en in het teken staat van Nederlandse oorlogsslachtoffers. Hier zie je dus dat JA21 een echte middenpartij die zwaar tegen de VVD aanleunt. JA21 toont weer een uiterst principeloze kille partij te zijn. Ze doen alles om op het pluche te komen.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten