shutterstock 2312520307

Rob Jetten streeft eens te meer naar klimaat-utopieën, roept Hoekstra op als Europese klimaatsuperheld

Politiekokt 16 2023, 15:00
Alles wijst erop dat onze geliefde demissionair klimaatminister Rob 'klimaatdrammer' Jetten weer eens zijn volstrekt onrealistische klimaatfantasieën op ons probeert te projecteren. Deze keer heeft hij zijn pijlen gericht op Eurocommissaris Wopke Hoekstra, die hij naar voren wil schuiven als Europese klimaatsuperheld tijdens de aankomende VN-conferentie in Dubai.
In de aspiraties van Jetten moet de EU tijdens de conferentie een "heel duidelijk en ambitieus mandaat" naar voren brengen voor de klimaatonderhandelingen. Daarnaast voert hij het idee van een Europese klimaatrambo weer op, die ervoor moet zorgen dat de andere landen zich lineair aansluiten bij de klimaatactie. Jetten waant zich in een soort 'climate Avengers' scenario waarin Europa de rol van Iron Man op zich neemt en de rest van de wereld redt van een opwarmend klimaat.
Het is duidelijk dat Jetten nog steeds vasthoudt aan de naïeve illusie van een mondiaal 'kumbaya'-moment waarop alle naties hun fossiele brandstoffen afzweren en zich vol overgave storten in de armen van hernieuwbare energie.
Joelend lijkt Jetten te vergeten dat dit soort drastische acties onvermijdelijk een enorme economische impact hebben, en wie betaalt de uiteindelijke rekening? Juist: Jan Modaal.
Dus wat wil 'klimaatridder' Jetten eigenlijk? Dat Hoekstra effectief aan de slag gaat met het "Spaanse voorzitterschap" van de EU, zei hij. Maar wat dit in de praktijk betekent, blijft zo vaag als de luchtkastelen die Jetten graag bouwt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met die knettergekke klimaatideologie. Jij ook? Steun ons dan! Want DDS staat als enige pal tégen de klimaatgekte. Zonder jouw hulp kunnen we dat echter niet meer doen - dan verliezen wij de strijd. Doneer daarom aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons tegen Jetten, tegen Hoekstra, en tegen die klimaatonzin.
Misschien is het tijd dat de politiek wat meer realiteitszin toont in plaats van te dromen van onhaalbare klimaatdoelen en de Nederlandse burger op te zadelen met de gevolgen. Maar ja, dat is natuurlijk precies waar die hele klimaatideologie op gestoeld is - en het is ongetwijfeld ook wat Hoekstra gaat doen daar in Dubai. Want die zogenaamde CDA'er heeft zichzelf in no time opnieuw uitgevonden en is zomaar eventjes getransformeerd in een McKinsey Jetten. 
Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten