Roderick Veelo voorspelt het einde van de VVD: 'Diepe minachtig voor de achterban' zorgt voor eigen irrelevantie

Roderick Veelo voorspelt het einde van de VVD: 'Diepe minachtig voor de achterban' zorgt voor eigen irrelevantie

In zijn column voor De Telegraaf heeft Roderick Veelo hard uitgehaald naar de VVD. "De diepe minachting voor een trouwe achterban betaalt zich onvermijdelijk uit in tanende relevantie," schrijft hij. "Zo graat het politieke midden zijn eigen graf. De VVD is daarop geen uitzondering."

Volgens Veelo is de VVD bezig zichzelf om zeep te helpen. Dit omdat de fractie van die partij na een belachelijk gesprekje met Mark Rutte toch overstag is gegaan en de asiel-spreidingswet toch opeens steunt.

Als je ziet hoe snel de fractie is omgegaan zou je denken dat Rutte enkele harde toezeggingen heeft gedaan over de instroom van nieuwe asielzoekers. "Maar dat is hoogst onwaarschijnlijk," stelt Veelo. Rutte heeft immers talloze keren gezegd dat hij niets kán toezeggen.

Dit betekent dat er twee opties zijn. De eerste optie is dat Rutte zijn fractie gewoon keihard gedreigd heeft. De tweede optie? Hij heeft de fractie "knollen voor citroenen verkocht."

Natuurlijk zegt Rutte dat hij de zorgen van de fractie heel serieus neemt en er heus wel iets mee gaat doen. "Het is gebakken lucht van een partij en een partijleider die uiteindelijk de macht belangrijker vinden dan de standpunten, de principes en de politieke beloftes die kiezers worden gedaan," fileert Veelo de VVD daarover.

Daarna kaart hij hét grote probleem van de politiek aan: beslissingen worden genomen in achterkamertjes. " Die gaan buiten kiezers en partijleden om. Het gevolg is dat zij zich niet meer vertegenwoordigd voelen en hun partij de rug toekeren," aldus Veelo.

En ja, daarom voorspelt hij feitelijk de ondergang van de VVD. In de afgelopen jaren hebben we al gezien dat eerst de PvdA en daarna het CDA totaal in elkaar zijn gestort. "De diepe minachting voor een trouwe achterban betaalt zich onvermijdelijk uit in tanende relevantie. Zo graaft het politieke midden zijn eigen graf. De VVD is daarop geen uitzondering," schrijft Veelo.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties