rutte

VVD'ers woedend over steun fractie voor asielwet: "Ronduit zwak"

Politieknov 09 2022, 16:00
Onze vrienden van het mediakartel geven vandaag toe dat VVD'ers in het land bepaald niet blij zijn met de steun van de VVD-fractie voor de asiel-spreidingswet. De Kamerleden worden beschuldigd van "een gebrek aan daadkracht." En ja, ze worden zelfs "ronduit zwak" genoemd. Heel goed.
"Het is voor iedereen duidelijk dat het machtswoord is gesproken," klaagt oud-VVD-voorzitter Bas Eenhoorn tegen RTL Nieuws. "De grote baas is ingevlogen en komt met een vage toezegging die hij niet kan waarmaken. We hebben internationale verdragen. We roepen dit al jaren, maar zonder resultaat. Jammer dat het zo is gelopen."
Bert Homan, VVD-raadslid in Assen, zegt dat het allemaal hartstikke "gek" is en hij noemt de oplossing een "zwaktebod." Hij vindt het geschift dat de fractie "opeens om" is terwijl Rutte helemaal geen toezeggingen kon doen over het verminderen van de instroom van asielzoekers. "Het komt allemaal niet sterk over" zegt hij.
VVD'er Klaas Kwint is er klaar mee. Hij is 19 jaar lid van de VVD en zegt dat de fractie absoluut niet goed nadenkt. "Het is dweilen met de kraan open, druist in tegen de beginselen van de vrijheid en het is ook niet goed voor de asielzoekers," zegt hij. "Als je gemeente gaat dwingen asielzoekers op te nemen, druis je tegen de beginselen van de vrijheid in."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En ja, zeggen de VVD'ers, er zijn al moties in de maak voor het op handen zijnde partijcongres van de VVD. Ze gaan dus proberen om de fractie te dwingen wéér een draai te maken.
Gaat dat lukken? Misschien wel, misschien niet. Als het niet lukt dan is de VVD natuurlijk klaar. En als het wél lukt, nou, dan kan het kabinet weleens klaar zijn. In any case is het dus win-win voor realistische, normale, weldenkende kiezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten