Schandalig! Voormalig D66-wethouder Shula Rijxman kan 2 ton aan wachtgeld opstrijken

Schandalig! Voormalig D66-wethouder Shula Rijxman kan 2 ton aan wachtgeld opstrijken

De Telegraaf meldt vandaag dat de kosten die de gemeente Amsterdam kwijt is aan wachtgeld voor oud-wethouders oploopt tot 700.000 euro. Vrij recent nam D66-wethouder en voormalig bestuursvoorzitter van de NPO, Shula Rijxman ontslag waardoor de D66’er nu kan rekenen op 2 ton aan wachtgeld.

Het nieuws dat de gemeente Amsterdam dit jaar 700.000 euro kwijt is aan wachtgeld voor oud-wethouder Shula Rijxman (D66), zorgt voor de nodige ophef. Wethouders die ontslag nemen hebben namelijk recht op een uitkering, die bedragen kunnen flink oplopen. Zelfs als een oud-wethouder nieuw werk vindt vult de gemeente de inkomsten aan tot het wachtgeldbedrag. Hoewel Rijxman slechts acht maanden in dienst was, heeft ze recht op twee jaar wachtgeld. Dit kan oplopen tot maar liefst twee ton.

Het vangnet is bedoeld voor wethouders die hun baan verliezen zodat ze niet in de financiële problemen komen. Totaal gestoord natuurlijk want twee ton aan wachtgeld opstrijken is gewoonweg ordinair graaien. Daarnaast is mevrouw Rijxman jarenlang bestuursvoorzitter bij de NPO geweest, iets wat ze ook niet op vrijwillige basis heeft gedaan.

Het feit dat de voormalig D66 wethouder nu twee jaar lang haar hand mag gaan ophouden is ronduit schandalig te noemen. Het is echter nog niet duidelijk of Rijxman gebruik gaat maken van de wachtgeldregeling. Wel is er vanuit de Amsterdamse raad verontwaardig gereageerd op het nieuws, zo vragen verschillende Amsterdamse raadsleden zich af waarom de belastingbetaler dit moet gaan ophoesten aangezien mevrouw Rijxman zélf de beslissing heeft genomen om ontslag te nemen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
D66 Shula Rijxman wachtgeld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer