Martin Bosma (PVV): 'D66 is nu al bezig wethouder Shula Rijxman te dumpen'

Martin Bosma (PVV): 'D66 is nu al bezig wethouder Shula Rijxman te dumpen'

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma denkt dat het rapport over mogelijke belangenverstrengelingen van toenmalig NPO-topvrouw Shula Rijxman in de la blijft liggen omdat... D66 en Amsterdam - waar ze tegenwoordig wethouder is - toch van plan zijn haar te dumpen. "Wachten ze op haar vertrek?"

Telegraaf-redacteur en columnist Wouter de Winther schrijft in een nieuwe column dat het kabinet mogelijk af wil van Vera Bergkamp als Kamervoorzitter. Want mevrouw maakt er zo'n puinhoop van dat zelfs D66'ers haar niet meer willen verdedigen.

Maar er is een probleem: haar er nu uitgooien zou te vernederend zijn, niet alleen voor haar, maar voor de hele coalitie, en specifiek voor haar antidemocratische flutpartij.

"Een chique aftocht is evenwel binnen handbereik, nu zelfs in bestuurlijke Amsterdamse kring klinkt dat wethouder en oud NPO-baas Shula Rijxman (D66) de finish waarschijnlijk niet gaat halen," stelt De Winther echter daarop. "

Oh. Shula Rijsman eruit? De voormalige topvrouw van de NPO die stiekem jarenlang werkte aan een project om over te stappen naar een politieke rol voor haar D66?

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma heeft de column ook gelezen en reageert er direct op.

"Waanzinnig," schrijft hij op Twitter. "Ze zijn nu al bezig wethouder Shula Rijxman (D66) te dumpen."

Martin Bosma (PVV): 'D66 is nu al bezig wethouder Shula Rijxman te dumpen'

Wat ja, mevrouw is immers nog maar een tijdje bezig. Dat ze nu al serieus praten over plannen om haar te dumpen zegt veel. Heel veel. En ja, dat dit bij De Winther wegkomt en bij zijn Telegraaf maakt het verhaal wel degelijk geloofwaardig, want De Telegraaf is natuurlijk gewoon het huisblad van de VVD.

Maar dat is niet het enige dat Bosma zegt. Want hij gaat verder.

"Is dat de reden waarom het rapport over haar NPO-belangenverstrengeling in de la blijft bij minister Dijkgraaf (D66) en staats Uslu (D66). Wachten ze op haar vertrek?" vraagt Bosma daarop.

Dat is een goede vraag.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Want ja, mevrouw ligt natuurlijk al veel langer onder vuur. Er zou een onderzoek naar haar gedaan zijn; een onderzoek waaruit vrijwel zeker blijkt dat ze haar functie als NPO-topper misbruikt heeft... en gébruikt heeft om haar politieke vrienden van D66 te helpen. Zie onder meer die belachelijke documentaire over Sigrid Kaag.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 PVV NPO amsterdam Martin Bosma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties