eric van der burg

Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) is blij met noodhulp Artsen zonder Grenzen bij AZC Ter Apel

Politiekaug 25 2022, 14:00
Dat Rutte IV vol zit met Nederlandhaters dat laat Eric van der Burg (VVD) zien in woord en daad. De staatsecretaris is er blij mee dat Artsen zonder Grenzen noodhulp gaat verlenen bij de poort van AZC ter Apel. Dat dit voor een aanzuigende werking gaat zorgen op gelukzoekers dat doet er natuurlijk niet toe.
Van der Burg vindt het ‘heel erg’ dat AzG naar Ter Apel moet, maar aan de andere kant is hij ‘heel blij’ met de komst van de organisatie zegt hij tegen het AD. ,,Want het helpt wel om de kwaliteit daar te verbeteren.” Kregen dak- en thuislozen deze aandacht ook maar van dit rampenkabinet. Zoals vaker wordt de Nederlander in eigen land door dit kabinet als een tweederangs burger behandeld.
Ruim zevenhonderd zielige stakkers hebben vannacht buiten geslapen, meldt een woordvoerder van het COA. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag sliepen er ongeveer zevenhonderd mensen buiten. Deze mensen hoeven hier niet te zijn. Nederland is niet het eerste land waar ze doorreizen als ze in Europa aankomen. Het is een bewuste keuze om door te reizen naar ons land en dus deze ellende mee te maken.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van der Burg komt begin volgende week met nieuws waar de nieuwe opvanglocaties komen. Hij wil gemeenten liever niet dwingen. ,,Met dwang schieten we niks op.” Beste mensen hou dus alle hotels, gymzalen en overheidsgebouwen in je gemeente in de gaten dat zijn de beoogde plekken om asielzoekers op te vangen. Justitie wil ook graag een tent bij het aanmeldcentrum neerzetten voor de mensen, maar de burgemeester van de gemeente waar Ter Apel ziet dat niet zitten. Deze burgemeester begrijpt dat hier een aanzuigende werking van uit gaat. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten