Vera Bergkamp Voorzitter 9O1A6696

Trouw: Vera Bergkamp (D66) moet haar positie als Kamervoorzitter ter beschikking stellen

Politiekokt 03 2022, 11:30
Ook links Nederland lijkt Vera Bergkamp (D66) de rug toe te keren. In het hoofdredactioneel commentaar laat Trouw Vera Bergkamp vallen als een baksteen. Er lijkt geen redden meer aan voor de trekpop van Rutte en Kaag haar positie als Kamervoorzitter is onhoudbaar geworden.
Vera Bergkamp heeft volgens de hoofredactie van Trouw heel wat uit te leggen. Waarom negeerde de Kamervoorzitter de regels, en werd Arib niet fatsoenlijk geïnformeerd? Het antwoord is natuurlijk simpel er is sprake van een politieke afrekening. Dat Bergkamp zo slordig omgaat met haar ambtsvoorganger, rekent Trouw haar aan. Kamerleden verdienen een zorgvuldige behandeling bij personele klachten.
Het nalatig handelen van Bergkamp als Kamervoorzitter is gevaarlijk voor onze democratie stelt Trouw; ''De Tweede Kamer glijdt inmiddels steeds meer af. Er wordt nauwelijks meer normaal en fatsoenlijk met elkaar omgegaan. En nu gelden ook de eigen spelregels niet meer. Dat kiezers hierdoor het vertrouwen verliezen in volksvertegenwoordigers, is niet alleen zorgelijk. Het is ook gevaarlijk voor onze democratie.''
Trouw oordeelt hard over het functioneren van de Kamervoorzitter; ''Volksvertegenwoordigers hebben geen baas, alleen een voorzitter die vergaderingen in goede banen moet leiden. Maar uitgerekend daarin laat Bergkamp ook geregeld steken vallen. De Kamervoorzitter moet zich ernstig afvragen of zij wel de persoon is met het overwicht en gezag om de problemen van de Kamer aan te pakken.''
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Trouw zegt eigenlijk gewoon dat Vera Bergkamp (D66) haar positie als Kamervoorzitter ter beschikking moet stellen. Bergkamp moet de eer aan zichzelf houden. Dat is voor alle partijen het beste. Deze lijdensweg heeft al te lang geduurd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten